«Δεν έχω πρόθεση να διορίσω στέλεχος του ΑΚΕΛ στην θέση του Υπουργού Οικονομικών», αποκάλυψε μιλώντας στο Κανάλι 6 και στην εκπομπή «Ελεύθερα κι Ωραία» ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας Ανδρέας Μαυρογιάννης, σημειώνοντας παράλληλα ότι το κόμμα της Αριστεράς θα έχει λόγο στην γενικότερη υλοποίηση του προγράμματος διακυβέρνησης του.

Ανέφερε πως σε ό,τι αφορά τα οικονομικά ετοιμάζεται ένα μεγάλο επιτελείο με εμπειρογνώμονες που έχουν διαφορετικές προσεγγίσεις για την οικονομία, ενώ ήδη έχει σχηματίσει στο μυαλό του το προφίλ του Υπουργού Οικονομικών.

Στην χώρας μας σημείωσε ο κ. Μαυρογιάννης θα πρέπει να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για να βελτιωθούν τα εισοδήματα των χαμηλόμισθών συμπατριωτών μας και τάχθηκε υπέρ της πλήρους αποκατάστασης της ΑΤΑ, ως μέτρο ανακούφισης των πολιτών.

Η Κύπρος υπέδειξε ο υποψήφιος Πρόεδρος είναι η πρώτη χώρα σε απόθεμα πτυχιούχων και παράλληλα τελευταία στην δυνατότητα εξεύρεσης ποιοτικής εργασίας.

Σε ό,τι αφορά το Κυπριακό ο κ. Μαυρογιάννης σημείωσε ότι είναι από τους ανθρώπους που έκαναν ότι μπορούσαν για να φθάσουμε σε μια στρατηγική συμφωνία για επίλυση του Κυπριακού.

Ερωτηθείς σχετικά απέρριψε κατηγορηματικά τον ισχυρισμό ότι μαζί με τον κ. Χριστοδουλίδη ήταν ενάντια στο να προχωρήσει η διαδικασία στο Γκραν Μοντανά.
Τόνισε παράλληλα ότι υπό την προηγούμενη ιδιότητα του ως διαπραγματευτής της Ε/κ πλευράς ήταν ο άνθρωπος που έπεισε τον

Πρόεδρο Αναστασιάδη να υποβάλει εγγράφως τις θέσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας με τις οποίες αποδεχόταν τα έξι σημεία του πλαισίου Γκουτέρες.

Παρακολουθήστε ολόκληρη την εκπομπή εδώ: