Αναστάτωση επικρατεί στις εκπαιδευτικές οργανώσεις λόγω της απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου για εφαρμογή του θεσμού ”test to stay” στη δημοτική και μέση εκπαίδευση.
Η ΠΟΕΔ συγκάλεσε έκτακτες συνελεύσεις για το ερχόμενο Σάββατο με σκοπό να εξουσιοδοτηθεί η ηγεσία της οργάνωσης των δασκάλων να προχωρήσει σε μέτρα, ακόμη και απεργιακών.
Σοβαρά προβληματίζεται και η ΟΕΛΜΕΚ, η οποία δεν αποκλείει ανάλογη αντίδραση.
Οι οργανώσεις των εκπαιδευτικών επισημαίνουν ότι δεν είναι δυνατόν άλλα να προβλέπονται στην κοινότητα για τις στενές επαφές και άλλα για τα σχολεία.
Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι επικρίσεις των εκπαιδευτικών οργανώσεων για τις ελλείψεις και τα κενά όσον αφορά τις αντικαταστάσεις και αναπληρώσεις στα σχολεία.
Την κατάσταση, όπως διαμορφώνεται μετά την επαναλειτουργία των σχολείων θα συζητήσει αύριο η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας της βουλής, η οποία συνέρχεται εκτάκτως.

Κι αύριο αρχή των εξετάσεων τετραμήνων

Πυρετωδώς ετοιμάζεται το Υπουργείο Παιδείας για την έναρξη αύριο των εξετάσεων τετραμήνων
Ο Υπουργός Παιδείας είπε, ότι έχει γίνει προετοιμασία και οι μαθητές που νοσούν και δεν θα μπορέσουν να παρακαθίσουν αύριο σε εξέταση, θα μπορέσουν να το πράξουν στη συνέχεια, αφού θα υπάρξει δεύτερη και τρίτη σειρά.
Ενοχλημένη είναι η ΠΣΕΜ η οποία, κάνει λόγο για μαθητές δυο ταχυτήτων, αφού όπως επισημαίνει, την ώρα που κάποια παιδιά θα δίνουν εξετάσεις με τη δεύτερη σειρά, οι συμμαθητές τους θα προχωρούν με την ύλη του δευτέρου τετραμήνου.
Καταγγέλλει επίσης ότι δεν έχουν βρεθεί αντικαταστάτες για να καλύψουν όλα τα κενά.
Ο Υπουργός Παιδείας διαβεβαιώνει ότι οι ελλείψεις αντιμετωπίζονται είτε με αντικαταστάσεις είτε με άλλες διαδικασίες.