Την αναβολή όλων των προγραμματισμένων εκδηλώσεών του, ως Ευρωπαϊκής Πόλης Αθλητισμού 2020, αλλά και την ακύρωση των εκδηλώσεων των φετινών «Λεμεσίων», αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Λεμεσού.

Η πανδημία στέρησε την ευκαιρία στο Δήμο Λεμεσού να γιορτάσει, με διάφορες αθλητικές εκδηλώσεις, την εξασφάλιση του τίτλου «Ευρωπαϊκή Πόλη Αθλητισμού 2020», ωστόσο ευελπιστεί πως, με την παράταση που δόθηκε από την ACES Europe και ανάλογα με τις συνθήκες, να επανέλθει «δριμύτερος» εντός του 2021, όπως αναφέρει σε σημερινή ανακοίνωσή του.

Συγκεκριμένα, ο Δήμος αναφέρει πως «η αναμενόμενη μαζική συμμετοχή των πολιτών σε τυχόν αθλητικές δραστηριότητες μας, η ανάγκη για πλήρη τήρηση των μέτρων και η επιβαλλόμενη προσπάθεια να περιοριστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού, μας αναγκάζουν να μην διακινδυνέψουμε την υγεία των πολιτών».

«Με την παράταση του τίτλου από την ACES EUROPE, ευελπιστούμε πως το 2021 θα είμαστε σε θέση να επανέλθουμε δριμύτεροι με ένα πλούσιο πρόγραμμα αθλητικών εκδηλώσεων για να γιορτάσουμε τον τίτλο της Ευρωπαϊκής Πόλης που έλαβε η Λεμεσός μας», καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο Δήμος Λεμεσού.