Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Δημοτικό Μέγαρο Λεμεσού η παρουσίαση της αναβάθμισης του Γηπέδου “Αετού” στην οδό Σπερχειού στη Λεμεσό. Ουσιαστικά θα γίνει νέο κτίσμα στην ίδια τοποθεσία που βρισκόταν το γήπεδο παλαιότερα.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Λεμεσού, Νίκος Νικολαΐδης, ο Πρόεδρος του ΚΟΑ, Ανδρέας Μιχαηλίδης, εκπρόσωποι των ομοσπονδιών ΑΟΚΝΕΛ, ΠΑΟΚ, ΕΠΟΛ και εκπρόσωποι των σωματείων που θα χρησιμοποιούν το γήπεδο. 

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο του μελετητικού γραφείου που ανέλαβε την ανέγερση του γηπέδου, Ανδρέα Ηρακλέους, οι διαδικασίες κατασκευής του γηπέδου θα ξεκινήσουν στις 15 Ιουλίου και αναμένεται ότι μέχρι τον Ιανουάριο του 2021 θα είναι έτοιμο, κοστίζοντας συνολικά 895 χιλιάδες ευρώ.

Το έργο αφορά την κατασκευή οδικού δικτύου και γηπέδου, το οποίο θα καταλαμβάνει έκταση 12 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων, ενώ ο αγωνιστικός χώρος θα έχει διαστάσεις 100Χ64 μέτρα και θα είναι με πλαστικό χλοοτάπητα.

Για τις εγκαταστάσεις του γηπέδου θα δημιουργηθούν τρία κτήρια. Το πρώτο κτήριο θα χρησιμοποιηθεί για τα αποδυτήρια ομάδων, αποδυτήρια διαιτητών και δωμάτια πρώτων βοηθειών. Στο δεύτερο κτήριο θα φιλοξενούνται οι χώροι υγιεινής των φιλάθλων, κυλικείο και μία αποθήκη, ενώ στο τρίτο κτήριο θα βρίσκονται οι χώροι υγιεινής των ΑμεΑ και ακόμη μία αποθήκη.

Να αναφέρουμε ακόμη ότι το Γήπεδο “Αετού” θα διαθέτει φωτισμό για να γίνονται νυκτερινές προπονήσεις και αγώνες αγροτικών πρωταθλημάτων Δ’ κατηγορίας της ΚΟΠ, θα έχει δύο χώρους στάθμευσης και θα χωράει μέχρι και 300 φιλάθλους.

Κωνσταντίνος Νικολάου