Την αναστολή των κινητοποιήσεων για το χαλλούμι, που επρόκειτο να πραγματοποιηθούν στις 5 Απριλίου, ανακοίνωσε ο Σύνδεσμος Τυροκόμων Κύπρου.

Όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου του Συνδέσμου, «ο Σύνδεσμος Τυροκόμων Κύπρου, μετά από τη χθεσινή συνάντηση αντιπροσωπείας του Συνδέσμου με τον Υπουργό Γεωργίας Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, επιθυμεί να ευχαριστήσει τον Υπουργό και τους συνεργάτες του για το θετικό κλίμα που επικράτησε και ενημερώνει όλους τους ενδιαφερομένους, παραγωγούς γάλακτος και τυροκόμους ότι αναστέλλονται οι δυναμικές κινητοποιήσεις που είχαν εξαγγελθεί για να πραγματοποιηθούν στις 5 Απριλίου 2021».

Προστίθεται ότι στη χθεσινή συνάντηση συζητήθηκαν ξανά διάφορα θέματα που επηρεάζουν το θέμα της παραγωγής χαλλουμιού και των εξαγωγών και αποφασίστηκε όπως διερευνηθούν περαιτέρω κάποιες πτυχές της όλης υπόθεσης, οι οποίες, εάν έχουν θετική κατάληξη, μπορεί να ικανοποιήσουν όλες τις πλευρές.

«Για τον πιο πάνω λόγο, ο Σύνδεσμος επιθυμεί να εκφράσει τις ευχαριστίες του προς όλα τα μέλη και τους συνεργάτες του που συσπειρώθηκαν γύρω από τον σύνδεσμο και να δηλώσει απερίφραστα ότι θα παραμείνει θεματοφύλακας του κλάδου της τυροκομίας όσο και της γεωργοκτηνοτροφίας και ότι δεν θα διστάσει να επανέλθει όποτε αυτό απαιτηθεί, προς διαφύλαξη των δικαιωμάτων των μελών του», αναφέρεται.

Σημειώνεται, επίσης, ότι για τον Σύνδεσμο και τα μέλη του, η κατοχύρωση και η προστασία του χαλλουμιού αποτελούσε διαχρονικό στόχο, ώστε να διαφυλαχθεί η σκληρή προσπάθεια που έγινε τις τελευταίες δεκαετίες για να κερδίσει το χαλλούμι την παγκόσμια αγορά.