Αναστέλλεται η 3ωρη στάση εργασίας, που είχε προκηρυχθεί για την Πέμπτη, στο ΤΑΕΠ του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΠΑΣΥΚΙ.

Όπως αναφέρεται, ο λόγος της αναστολής, στην παρούσα φάση, είναι η προσωπική παρέμβαση της Υπουργού Υγείας Δρ. Πόπης Κανάρη, η οποία ζήτησε από την ΠΑ.ΣΥ.Κ.Ι. να της δοθεί χρόνος μέχρι την Παρασκευή, ημέρα κατά την οποία θα επισκεφθεί το Νοσοκομείο Πάφου, με σκοπό την ενημέρωση και την ανακοίνωση άμεσων λύσεων στο θέμα της υποστελέχωσης του ΤΑΕΠ στο Γ. Ν. Πάφου. 

«Η ΠΑ.ΣΥ.Κ.Ι μετά από ενημέρωση των μελών της για τις εξελίξεις, αναστέλλει τα μέτρα, εν αναμονή επιτέλους ουσιαστικών λύσεων που θα προστατεύουν τόσο του ασθενείς όσο και τους Ιατρούς», σημειώνει.

Επιπρόσθετα η ΠΑ.ΣΥ.Κ.Ι αναφέρει πως αναμένει ότι η εμπλοκή της Υπουργού Υγείας και η ανάληψη της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας θα αποφέρει πρακτικά αποτελέσματα και όχι τις κατ´ επανάληψη υποσχέσεις, με ταυτόχρονη απόδοση ευθυνών για τη σημερινή κατάσταση των Δημοσίων Νοσηλευτηρίων.

Σε αντίθετη περίπτωση, αναφέρει, θα έχει πλέον το δικαίωμα τόσο της επαναφοράς των μέτρων άμεσα, αλλά και της κλιμάκωσής τους.