Οι εργαζόμενοι λιμενεργάτες και σημειωτές του λιμανιού Λάρνακας σε Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε σήμερα 10/11/2022 στο οίκημα της ΠΕΟ Λευκωσίας αποφάσισαν αναστολή των απεργιακών μέτρων.
Η εξέλιξη αυτή έρχεται μετά την παρέμβαση του Υπουργού Εργασίας κ. Κυριάκου Κούσιου για ακύρωση της αυριανής συνεδρίας του Λιμενικού Συμβουλίου Λάρνακας και ορισμό συνάντησης για την ερχόμενη Δευτέρα στις 12 το μεσημέρι για επίλυση του ζητήματος της ολοκλήρωσης της λιμενεργατικής εργασίας στο μόλο. Η συνάντηση θα γίνει και στην παρουσία του Υπουργού Μεταφορών κ. Γιάννη Καρούσου και όλων των εμπλεκόμενων πλευρών.
Σήμερα το πρωί οι απεργοί βρέθηκαν έξω από το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων ζητώντας να εφαρμοστεί η ενδιάμεση λύση που συμφωνήθηκε στις 27 Οκτωβρίου με τον Υπουργό Μεταφορών και από την οποία η εταιρεία υπαναχώρησε τη Δευτέρα, σύμφωνα με όσα δήλωσε η Επαρχιακή Γραμματέας ΣΕΓΔΑΜΕΛΗΝ-ΠΕΟ Λάρνακας, Νάντια Κυρίτση.
Η συμφωνία αφορά ποσοστό διεκπεραίωσης των εργασιών του λιμανιού 50-50 ανάμεσα στους λιμενεργάτες και τους διαχειριστές του λιμανιού, την εταιρεία Kition Ocean Holdings Ltd.