Αναστάτωση προκλήθηκε μεταξύ γονέων που παιδιά τους συμμετείχαν σε κατασκήνωση της Ομοσπονδίας Γονέων στις Πλάτρες αυτή την εβδομάδα, μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων κορωνοϊού, ενώ,σύμφωνα με πληροφορίες του σταθμού μας, 3 εκ των παιδιών εντοπίστηκαν μέχρι στιγμής θετικά.

Μητέρα της οποίας το παιδί συμμετείχε στην κατασκήνωση, κατήγγειλε τον τρόπο με τον οποίο οι υπεύθυνοι της κατασκήνωσης χειρίστηκαν τον εντοπισμό δύο θετικών στον ιό ομαδαρχών, υποστηρίζοντας ότι έθεσαν σε κίνδυνο την υγεία των παιδιών.

Η μητέρα ανέφερε ότι έλαβαν μήνυμα που ανέφερε πως μετά από προληπτικό έλεγχο που διενεργήθηκε στους ομαδάρχες, δύο από αυτούς εντοπίστηκαν θετικοί, ωστόσο δεν υπήρχε λόγος ανησυχίας, καθώς τηρήθηκαν όλα τα πρωτόκολλα.

Ωστόσο, σύμφωνα με τη μητέρα σε τηλεφωνική επικοινωνίας που είχε με το παιδί της, αυτό την ενημέρωσε ότι κάποια παιδιά παρουσίασαν συμπτώματα, γι’ αυτό και τα απομόνωσαν σε ένα αντίσκηνο.

Σύμφωνα με την ίδια, γονείς έσπευσαν στην κατασκήνωση και πήραν τα παιδιά τους, μεταξύ αυτών και τα δύο παιδιά που παρουσίασαν συμπτώματα και τα οποία μετά από τεστ που έκαναν, εντοπίστηκαν θετικά.

Χθες Σάββατο, όλοι οι γονείς ενημερώθηκαν ότι τα παιδιά θα επέστρεφαν την ίδια ημέρα, αντί σήμερα Κυριακή, που ήταν προγραμματισμένο.

Σε επικοινωνία που είχε το Κανάλι 6 με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Γονέων στη Λεμεσό, Σωτήρη Χριστοφή μας ανέφερε ότι τηρήθηκαν αυστηρά τα πρωτόκολλα του Υπουργείου Υγείας τόσο σε σχέση με ομαδάρχη που εντοπίσθηκε θετικός όσο και σε σχέση με παιδιά που παρουσίασαν αργότερα συμπτώματα.

Πρόσθεσε η όλη προσπάθεια με την κατασκήνωση είναι σε εθελοντική βάση και πως στόχος της  ήταν να περάσουν τα παιδιά λίγες ξέγνοιαστες στιγμές στη φύση μετά τα τόσα που πέρασαν λόγω της πανδημίας.