Για άλλες έξι ημέρες ανανεώθηκε το διάταγμα κράτησης των δυο υπόπτων για την υπόθεση κλοπής χιλιάδων σφαιρών από εμπορευματοκιβώτιο στη Λεμεσό.

 Πρόκειται για 27χρονο και 32χρονο, εναντίον των οποίων ηγέρθησαν υποψίες στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, την οποία είχε καταγγείλει 64χρονος αδειούχος εισαγωγέας – εξαγωγέας όπλων και πυρομαχικών.

 Σύμφωνα με την καταγγελία, το εμπορευματοκιβώτιο διαρρήχθηκε μεταξύ 5 με 19 Οκτωβρίου, ενώ αυτό βρισκόταν έξω από το κατάστημα του, στη δυτική Λεμεσό.

Οι δράστες απέσπασαν 200 κιβώτια, που περιείχαν 50 χιλιάδες φυσίγγια κυνηγετικών όπλων, αξίας 11 χιλιάδων ευρώ και 114 κιβώτια που περιείχαν 114.000 σφαίρες όπλου 9mm, αξίας 17.000 ευρώ.

 Στο πλαίσιο των ερευνών, εντοπίστηκε μέρος των σφαιρών που κλάπηκαν καθώς και άλλος εξοπλισμός.

Συγκεκριμένα, εντοπίστηκε ένας οπλοβαστός, εντός του οποίου βρίσκονταν ένα έμφορτο περίστροφο, ένα αεροβόλο πιστόλι, 16 γκαζάκια αεροβόλου πιστολιού και 15.906 σφαίρες πυροβόλου όπλου, διαμετρήματος 9 mm.

 Για την υπόθεση είχε συλληφθεί αρχικά ο 27χρονος, εναντίον του οποίου εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης και για άλλες υποθέσεις, τόσο στη Λεμεσό, όσο και στην Πάφο, ενώ ακολούθησε η σύλληψη του 32χρονου.