Στις 8 και 30 το πρωί θα πραγματοποιηθεί στο Προεδρικό Μέγαρο η τελετή διαβεβαίωσης των νέων υπουργών, υφυπουργών και επιτρόπων.
Θα ακολουθήσουν οι τελετές παράδοσης και παραλαβής αρχίζοντας από το υπουργείο Άμυνας στις 10:30, στο υπουργείο Γεωργίας στις 11:15 και στο υπουργείο Δικαιοσύνης στις 12:00. Στις 12:45 θα πραγματοποιηθεί η τελετή παράδοσης-παραλαβής στο υπουργείο Υγείας.
Ακολουθούν το υφυπουργείο Καινοτομίας, Έρευνας και Ψηφιακής Πολιτικής και η Επίτροπος Περιβάλλοντος.

Ποιοι αναλαμβάνουν

Στα πλαίσια της απόφασης του Προέδρου της Δημοκρατίας να προχωρήσει σε μερικό κυβερνητικό ανασχηματισμό, την Δευτέρα 8 Ιανουαρίου ανακοινώθηκε πως Υπουργός Άμυνας διορίζεται ο Βασίλης Πάλμας, Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος η Μαρία Παναγιώτου, Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως ο Μάριος Χαρτσιώτης, Υπουργός Υγείας ο Μιχάλης Δαμιανός, Υφυπουργός Καινοτομίας, Έρευνας και Ψηφιακής Πολιτικής ο Νικόδημος Δαμιανού και Υφυπουργός Ευρωπαϊκών Θεμάτων η Μαριλένα Ραουνά.
Επίσης Επίτροπος Πολίτη διορίζεται ο Παναγιώτης Παλατές, Επίτροπος Ορεινών Περιοχών ο Χαράλαμπος Χριστοφίνας και Επίτροπος Περιβάλλοντος η Αντωνία Θεοδοσίου.