Την κατασκευή σύγχρονης γέφυρας στο Διαρίζο που θα ενώνει τα Μαμώνια με την Αρχιμανδρίτα, κόστους €450.000 περίπου, προωθεί η Επαρχιακή Διοίκηση Πάφου, σύμφωνα με την Έπαρχο Πάφου Μαίρη Λάμπρου.

Σε χαιρετισμό της σε εκδήλωση στα Μαμώνια, που διοργάνωσε το βράδυ της Παρασκευής ο Σύνδεσμος Αποδήμων με τη στήριξη του κοινοτικού συμβουλίου Μαμωνιών, η κ. Λάμπρου ανέφερε πως η κατασκευή της σύγχρονης γέφυρας θα εξυπηρετεί γεωργούς και κατοίκους για ασφαλή διακίνηση, προσθέτοντας πως ήδη ολοκληρώθηκαν οι μελέτες και στο παρόν στάδιο γίνεται διαβούλευση με το Τμήμα Περιβάλλοντος.

Επίσης, συνέχισε «προωθείται έργο εξωραϊσμού του περιβόλου κοινοτικών κτιρίων με κόστος περί τα €70.000» σημειώνοντας πως «μόλις ωριμάσουν τα έργα θα προταθούν σε επόμενους ετήσιους Κρατικούς Προϋπολογισμούς».

Επεσήμανε πως στα πλαίσια του κρατικού προϋπολογισμού του 2022 προωθούνται έργα υποδομής με βελτίωση δρόμων, αρμοδιότητας της Επαρχιακής Διοίκησης, εντός κοινότητας, αγροτικών και αμπελουργικών, καθώς και επιδιορθώσεις στο δρόμο Αρχιμανδρίτας-Μαμωνιών με συνολική πρόνοια €57.000 περίπου.

Η κ. Λάμπρου συνεχάρη τέλος τους διοργανωτές της εκδήλωσης που αποδεικνύουν την έμπρακτη αγάπη και ευαισθησίες τους για τον τόπο τους, ενώ δίδουν την ευκαιρία συνάντησης ντόπιων, αποδήμων και επισκεπτών.