Δόθηκε τέλος σήμερα με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των Παγκύπριων Εξετάσεων Πρόσβασης 2023 στην αγωνία των υποψηφίων, οι οποίοι διεκδικούσαν πρόσβαση στη δημόσια Ανώτερη και Ανώτατη Εκπαίδευση της Κύπρου και της Ελλάδας και τις Στρατιωτικές Σχολές της Ελλάδας.

Η Υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας , Αθηνά Μιχαηλίδου , μιλώντας κατά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων είπε ότι στις φετινές Παγκύπριες Εξετάσεις Πρόσβασης υπέβαλαν αρχικά αίτηση συμμετοχής 5.250 υποψήφιοι, διεκδικώντας πρόσβαση στη δημόσια Ανώτερη και Ανώτατη Εκπαίδευση της Κύπρου και της Ελλάδας, προσθέτοντας ότι με τη σημερινή κατανομή διατίθεται 2.974 θέσεις, από τος οποίες 1.689 στο Πανεπιστήμιο Κύπρου , 1.185 στο ΤΕΠΑΚ και 100 στις Στρατιωτικές Σχολές της Ελλάδας . 

Σημείωσε ότι στους πιο πάνω αριθμούς θέσεων συμπεριλαμβάνονται και οι υπεράριθμες θέσεις που έχουν προσφερθεί στους αποφοίτους Τεχνικών Σχολών , των Εσπερινών Σχολείων και του Εξατάξιου Γυμνασίου Κάτω Πύργου .

Ο Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Εξετάσεων, Δημήτρης Χανδριώτης, σε διευκρινιστικές δηλώσεις είπε ότι σήμερα δεν ανακοινώνονται οι Βαθμοί των Πλαισίων Πρόσβασης που αφορούν αποκλειστικά τα ΑΕΙ της Ελλάδας που είναι τα ακόλουθα: 3,4,5,8,9,11,12,13,17,21,23,30.

Σημείωσε ότι μετά από συνεννόηση με το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού της Ελλάδας, η Υπηρεσία Εξετάσεων θα εκδώσει εντός των ημερών ανακοίνωση για τις λεπτομέρειες της διαδικασίας υποβολής των αιτήσεων για τα ΑΕΙ της Ελλάδας . 

Διευκρίνισε ότι η Υπηρεσία Εξετάσεων θα ανακοινώσει τον Γενικό Βαθμό Πρόσβασης /Κατάταξης κάθε υποψηφίου για τα ΑΕΙ της Ελλάδας στην ιστοσελίδα του ΥΠΑΝ εντός των ημερών. 

Η ενημέρωση των υποψηφίων/ενδιαφερομένων για τα αποτελέσματα Πρόσβασης των Π.Ε.Π 2023 στα ΑΕΙ της Κύπρου γίνεται μέσω της ιστοσελίδας του ΥΠΑΝ στη διεύθυνση www.moec.gov.cy.

Στην διάρκεια της διάσκεψης ανακοινώθηκαν και οι 12 μαθητές που εξασφάλισαν το απόλυτο 20 στις εξετάσεις

Πρόκειται για την

Γιούλια Γιαννούκου του Λυκείου Αγίου Νεοφύτου η οποία εξασφάλισε θέση στο Τμήμα Αγγλικών Σπουδών

Μικαέλα Αντωνίου του Λυκείου Κύκκου Β, που πέρασε στο Τμήμα Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών

Σίμο Αντωνίου του Λυκείου Αγίου Νικολάου στο Τμήμα Οικονομικών

Χρυσταλλένη Παπαγεωργίου του Λυκείου Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στο τμήμα Νομικής του Πανεπιστημίου Κύπρου

Νικολέτα Βρυωνίδου του Λυκείου Α΄ Εθνάρχη Μακαρίου του Γ΄ Πάφος, στο τμήμα Βιολογίας

Ιωάννα Γεωργίου του Λυκείου Λινόπετρας στο τμήμα Μαθηματικών και Στατιστικής

Γιώργος Κυριάκου του Λυκείου Αρχαγγέλου Απόστολος Μάρκος Σχολή Ικάρων στο Τμήμα Μηχανικών

Αθανασία Κεφίλη του Λυκείου Λατσιών στο Τμήμα Επιστημών Αγωγής

Αντώνιος Αντωνίου του Περιφερειακού Λυκείου Παλιομετόχου στο Τμήμα Φυσικής

Κυριάκος Όλσεν του Λανιτείου Λυκείου στο Τμήμα Νοσηλευτικής του ΤΕΠΑΚ

Ίρις Παπαλεοντίου του Λυκείου Αγίας Φυλάξεως στο τμήμα Μαθηματικών και Στατιστικής

Και Άντρεα Αντωνιάδου του Λυκείου Ιδαλίου στο Τμήμα Γαλλικών και Ευρωπαϊκών Σπουδών