Η Έφορος Εκλογικής Περιφέρειας Λεμεσού, αναπληρώτρια Έπαρχος, Ηλέκτρα Παναγιώτου, ανακήρυξε την Τρίτη 11 Ιουνίου, σε ένα ασφυκτικά γεμάτο Δημοτικό Πολιτιστικό Κέντρο «Πάνος Σολομωνίδης», τους εκλεγέντες στα αξιώματα του Προέδρου Επαρχιακού Οργανισμού Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων, Μελών Σχολικών Εφορειών, Κοινοταρχών και Μελών Κοινοτικών Συμβουλίων.

Η κα. Παναγιώτου, στην εισαγωγική της ομιλία είπε ότι «φτάσαμε στο τέλος ενός ταξιδιού, μιας διαδικασίας πολύπλοκης, της δυσκολότερης μέχρι σήμερα όλων των εκλογικών διαδικασιών και φτάσαμε στο τέλος της καλά».

Σημείωσε ότι για να είναι έτοιμα τα αποτελέσματα και να είναι εφικτή η ανακήρυξη εργάστηκε και η Δημόσια Υπηρεσία και σε επίπεδο Επαρχιακής Διοίκησης, αλλά και σε επίπεδο Υπουργείου Εσωτερικών, το Τμήμα Υπηρεσιών Πληροφορικής, η Αστυνομία.

Συνεχάρη όλους όσοι εκλέγηκαν, αλλά και αυτούς που αγωνίστηκαν και προσπάθησαν ασχέτως αν δεν ήταν δυνατό να εκλεγούν.

Ανέφερε, επίσης, ότι φέτος από την 1η Ιουλίου θα ισχύσει η μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με βάση την οποία θα λειτουργεί ένα νέο διοικητικό όργανο, ο Επαρχιακός Οργανισμός Αυτοδιοίκησης, θα δημιουργηθούν τέσσερις νέοι Δήμοι, με 22 Αντιδημάρχους και θα υπάρχουν 88 Κοινοτικά Συμβούλια. Το αποτέλεσμα αυτών των νεοτερισμών είναι πως είχαμε, σε αυτή την εκλογική διαδικασία, οκτώ διαφορετικές εκλογές ταυτόχρονα, συμπλήρωσε.

«Ήταν πάρα πολύ δύσκολο για όλους μας. Λάθη γίνονται. Είναι ανθρώπινα. Καταβλήθηκε κάθε δυνατή προσπάθεια από μέρους μας να γίνει μια σωστή οργάνωση», πρόσθεσε και προχώρησε στην ανακήρυξη των εκλεγέντων αξιωματούχων.

Η τελετή ξεκίνησε με την ανακήρυξη του Προέδρου του Επαρχιακού Οργανισμού Λεμεσού Γιάννη Τσουλόφτα, ο οποίος εξασφάλισε ποσοστό 48,4% ή 13.058 ψήφους, έχοντας τη στήριξη ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ και Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών.

Ακολούθησε η ανακήρυξη Δημάρχων, με πρώτο τον νέο Δήμαρχο Λεμεσού Γιάννη Αρμεύτη, ο οποίος είχε εξασφαλίσει ποσοστό 48,5% ή 18.085 ψήφους, με τη στήριξη ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ και Volt.

Δήμαρχος Πολεμιδιών ανακηρύχθηκε ο Άντρος Θεοδώρου, ο οποίος στις εκλογές εξασφάλισε ποσοστό 49,3% ή 6.253 ψήφους, έχοντας τη στήριξη ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, ΔΗΠΑ, Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών και Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου.

Ο νυν Δήμαρχος Γερμασόγειας, Κυριάκος Ξυδιάς, ανακηρύχθηκε Δήμαρχος Ανατολικής Λεμεσού, έχοντας εξασφαλίσει ποσοστό 60,7% ή 7.772 ψήφους, με τη στήριξη ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, Volt και Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου.

Ο νυν Δήμαρχος Ύψωνα, Παντελής Γεωργίου, ανακηρύχθηκε Δήμαρχος Δυτικής Λεμεσού, έχοντας εξασφαλίσει ποσοστό 64,1% ή 9,030 ψήφους, με τη στήριξη ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, ΔΗΠΑ, Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, Volt και Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου.

Αντιδήμαρχος Λεμεσού ανακηρύχθηκε ο Δήμος Κάτσης, Αντιδήμαρχος Μέσα Γειτονιάς ο Μάριος Πρωτοπαπάς και Αντιδήμαρχος Τσερκέζ η Ήρα Φιλίππου.

Στο Δήμο Πολεμιδιών ανακηρύχθηκε Αντιδήμαρχος Κάτω Πολεμιδιών ο Αβραάμ Λουκά και Αντιδήμαρχος Πάνω Πολεμιδιών ο Κίκης Μαυρή.

Στο Δήμο Ανατολικής Λεμεσού Αντιδήμαρχος Γερμασόγειας ανακηρύχθηκε ο Χρίστος Παπαμιχαήλ, Αντιδήμαρχος Αγίου Αθανασίου ο Μαρίνος Κυριάκου, Αντιδήμαρχος Αγίου Τύχωνα ο Ηρακλής Ηρακλέους, Αντιδήμαρχος Ακρούντας ο Νίκος Νικολαϊδης, Αντιδήμαρχος Φοινικαριών ο Μάριος Ρωτής, Αντιδήμαρχος Μαθηκολώνης η Χρυστάλλα Αναϊτη και Αντιδήμαρχος Αρμενοχωρίου ο Χρίστος Χάμπου.

Στο Δήμο Δυτικής Λεμεσού, ανακηρύχθηκε Αντιδήμαρχος Ύψωνα η Αλέκα Στυλιανού, Αντιδήμαρχος Ακρωτηρίου ο Γεώργιος Κωνσταντίνου, Αντιδήμαρχος Ασώματου η Ελένη Θεμιστοκλέους, Αντιδήμαρχος Επισκοπής ο Λεύκιος Προδρόμου, Αντιδήμαρχος Κολοσσίου ο Λούκας Γενεθλίου και Αντιδήμαρχος Τραχωνίου ο Κυριάκος Χριστοδούλου.

Υπενθυμίζεται ότι στο νέο Δήμο Δυτικής Λεμεσού ανακηρύχθηκαν ήδη, από τις 26 Απριλίου, άνευ ανθυποψηφίου, τρεις Αντιδήμαρχοι και συγκεκριμένα, ο Ανδρέας Αρέστη, στην Ερήμη, ο Σοφοκλής Γεωργίου, στο Καντού και ο Νίκος Νικολάου, στη Σωτήρα.

Η τελετή συνεχίστηκε με την ανακήρυξη των μελών των Δημοτικών Συμβουλίων, Προέδρων και μελών Κοινοτικών Συμβουλίων καθώς και των μελών των Σχολικών Εφορειών της εκλογικής περιφέρειας Λεμεσού.

Μόνη εκκρεμότητα παραμένει η κοινότητα Πέρα – Πεδί, όπου την ερχόμενη Κυριακή θα γίνουν επαναληπτικές εκλογές μετά την ισοψηφία των δυο εκ των τριών υποψήφιων για την θέση του Προέδρου του κοινοτικού συμβουλίου.

Πηγή: ΚΥΠΕ