Εμφιαλωμένο νερό στο οποίο ανιχνεύθηκαν ψευδομονάδες εντοπίστηκε στην αγορά και οι Υγειονομικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας έχουν ήδη ενημερώσει σχετικά την εταιρεία που εμφιαλώνει και διακινεί το εν λόγω προϊόν στην κυπριακή αγορά, με οδηγίες για άμεση ανάκληση/απόσυρση όλων των ποσοτήτων της συγκεκριμένης παρτίδας.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, οι Υγειονομικές Υπηρεσίες του Υπουργείου, στο πλαίσιο των επίσημων ελέγχων που διεξάγουν στην αγορά, έχουν προβεί σε δειγματοληψία του πιο κάτω εμφιαλωμένου φυσικού νερού, στο οποίο, μετά από εργαστηριακές εξετάσεις στα διαπιστευμένα εργαστήρια του Γενικού Χημείου του Κράτους, ανιχνεύθηκαν ψευδομονάδες (Pseudomonas aeruginsa) ανά 250ml.

Συγκεκριμένα, τα στοιχεία του νερού αναφέρονται ως εξής: Είδος: Φυσικό Νερό, Εμπορική επωνυμία: «ΑΦΡΟΔΙΤΗ», Συσκευασία: πλαστική φιάλη 1.5 L, Ημερομηνία διατηρησιμότητας: Ανάλωση πριν / Best before: 28/08/2021. Χώρα Προέλευσης: Κύπρος.
 
Σημειώνεται ότι επειδή ενδέχεται κάποια ποσότητα της εν λόγω παρτίδας του πιο πάνω προϊόντος να βρίσκεται ήδη στην κατοχή καταναλωτών, αυτοί προτρέπονται όπως αποφύγουν την κατανάλωσή του και το επιστρέψουν στους χώρους από όπου το αγόρασαν.