Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις πρόκειται να αναχωρήσουν σήμερα το απόγευμα από το Ισραήλ προκειμένου να συνδράμουν τις κυπριακές δυνάμεις πυρόσβεσης, που επιχειρούν στο νησί, ύστερα από σχετική εντολή του Πρωθυπουργού Βενιαμίν Νετανιάχου, ο οποίος ανταποκρίθηκε θετικά στο σχετικό αίτημα που του απηύθυνε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της επιχείρησης «Φτερά Φωτιάς», θα απογειωθούν πτητικές δυνάμεις του στρατού και της Αστυνομίας του Ισραήλ με κατεύθυνση την ευρύτερη περιοχή της Λεμεσού, όπου μαίνονται πυρκαγιές, όπου και θα προβούν σε επιχειρήσεις πυρόσβεσης «για όσες ημέρες χρειαστεί», όπως αναφέρουν σχετικές δηλώσεις Ισραηλινών αξιωματούχων, που μεταδίδουν τα τοπικά μέσα.

Θα απογειωθούν σήμερα το απόγευμα δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα τύπου «Air Tractor» με συνολικό πλήρωμα τεσσάρων πιλότων, ειδικά εκπαιδευμένο επίγειο πυροσβεστικό προσωπικό και ειδικοί στην εφαρμογή μεθόδων κατάσβεσης πυρκαγιών. Το πυροσβεστικό προσωπικό που αποστέλλει το Ισραήλ συνοδεύεται από 6 τόνους επιχειρησιακού υλικού για τον περιορισμό εξάπλωσης των πυρκαγιών, που προσφέρει η πυροσβεστική υπηρεσία της χώρας.

Πρόσφατα το Ισραήλ είχε προσφέρει βοήθεια για την κατάσβεση πυρκαγιών σε πολλές περιοχές της Ελλάδας.

Πηγή: ΚΥΠΕ