Αναχώρησε χθες, Παρασκευή βράδυ, από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Πρόκειται για ανθρωπιστική βοήθεια που έχει δοθεί από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. 

Το φορτίο ελέγχθηκε από την Κύπρο με τελικό προορισμό τη Γάζα, ανέφεραν οι ίδιες πηγές. 

Εξάλλου, σε ανακοίνωσή της νωρίτερα σήμερα, η Ομοσπονδία Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ) απηύθυνε έκκληση στις κυπριακές επιχειρήσεις για δωρεά βασικών τροφίμων αφότου έλαβε ενημέρωση από το Υπουργείο Εξωτερικών ότι ετοιμάζεται αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας δια θαλάσσης στον άμαχο πληθυσμό της Γάζας, μέσω του Σχεδίου Αμάλθεια.

«Σε αυτά τα πλαίσια γίνεται έκκληση προς τις κυπριακές επιχειρήσεις για δωρεά βασικών τροφίμων (π.χ. ξηρά τροφή, ρύζι, ζυμαρικά κ.λπ.) και φαρμάκων καθημερινής χρήσης (perishable medicines)», αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΟΕΒ.

Όσες επιχειρήσεις ενδιαφέρονται μπορούν να επικοινωνήσουν με το Υπουργείο Εξωτερικών, Συντονιστικό Κέντρο «Αμάλθεια» [[email protected]] και την Πολιτική Άμυνα [[email protected]]

«Η βοήθεια θα πρέπει να παραδοθεί τη Δευτέρα, 29 Απριλίου στο λιμάνι Λάρνακας. Εάν κάποια εταιρεία/προμηθευτής αδυνατεί να τα παραδώσει τη Δευτέρα, θα μπορεί κατ’ εξαίρεση να τα παραδώσει την Τρίτη το πρωί το αργότερο», προστίθεται.

«Η συμμετοχή και συνεισφορά της Κύπρου σε αυτή τη διεθνή ανθρωπιστική επιχείρηση που γίνεται μέσω του Σχεδίου Αμάλθεια, έχει μεγάλη πολιτική σημασία για τη χώρα μας και σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την ευαισθησία που επιδεικνύετε σε αυτό το ζήτημα», σημειώνει η ΟΕΒ στην ανακοίνωσή της.

 

πηγή ΚΥΠΕ