Αναχωρεί για το Ισραήλ με ειδική πτήση το βράδυ της Τετάρτης, το 4χρονο κοριτσάκι που νοσηλεύεται διασωληνωμένο στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Μακάρειου Νοσοκομείου με στρεπτόκοκκο Α.

Η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας, Χριστίνα Γιαννάκη σε δηλώσεις έξω από το Μακάρειο Νοσοκομείο είπε ότι έφθασε το ειδικό αεροπλάνο – ασθενοφόρο και η ειδική ομάδα για τη διακομιδή και πρόσθεσε ότι υπήρξε μια καθυστέρηση στην άφιξή τους, επειδή ζήτησε τη μεταφορά ενός εξειδικευμένου μηχανήματος, το οποίο θα έχουν στη πτήση προς το Ισραήλ.

Η κ. Γιαννάκη σημείωσε ότι πρόκειται για τεράστια επιχείρηση που βρίσκεται σε εξέλιξη και στην Κύπρο βρίσκεται το αεροπλάνο-ασθενοφόρο με μεγάλο επιτελείο γιατρών, έναν παιδοχειρούργο και μια νοσηλεύτρια που εξειδικεύονται στο ειδικό μηχάνημα εξωσωματικής κυκλοφορίας, η βοηθός Διευθύντρια της Πανεπιστημιακής Κλινικής Νεογνών και Παίδων του Tel Ha’ Shomer κι ένας τεχνικός.

«Ελπίζω κι εύχομαι μέσα από την καρδιά μου, μεταφέροντας και τις ευχές του Υπουργού, ότι όλα θα πάνε κατ’ ευχήν», είπε. Ευχαρίστησε τον εντατικολόγο κ. Σέργη στο Μακάρειο, καθώς και την Ριάνα Κωνσταντίνου για τον συντονισμό.

Πηγή: ΚΥΠΕ