Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος διαβεβαίωσε ότι η κατάσταση σε σχέση με την πανδημία αξιολογείται συνεχώς και αν παραστεί ανάγκη σίγουρα η Κυβέρνηση θα πάρει τα αναγκαία μέτρα.

Ο κ. Κούσιος απαντούσε σε ερώτηση στο Προεδρικό ως προς το πότε θα συσκεφθεί η Κυβέρνηση για να λάβει αποφάσεις για τα μέτρα κατά της πανδημίας.

«Να σας πω ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε σήμερα συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας για να συζητήσουν το συγκεκριμένο θέμα», ανέφερε. Όπως γνωρίζετε, είπε, «κάθε Τρίτη συνέρχεται και η συμβουλευτική επιδημιολογική ομάδα και ο Υπουργός Υγείας θα ενημερωθεί και για τις απόψεις των επιδημιολόγων συμβούλων μας».

«Το θέμα δε, θα απασχολήσει το Υπουργικό Συμβούλιο την Πέμπτη στην καθορισμένη συνεδρία του», πρόσθεσε.

Όπως έχουν τα πράγματα αυτή τη στιγμή και όπως έχουμε ανακοινώσει, είπε, «δεν θα υπάρξουν χαλαρώσεις αλλά και δεν θα υπάρξουν νέα πρόσθετα μέτρα».

Σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, «η κατάσταση και η επιδημιολογική εικόνα αξιολογούνται συνεχώς και αν παραστεί ανάγκη να ληφθούν μέτρα, σίγουρα η Κυβέρνηση θα πάρει τα αναγκαία μέτρα».

Είναι όμως, σημείωσε, «καθήκον όλων μας να αντιληφθούμε την κρισιμότητα και τη σοβαρότητα της κατάστασης». Κάλεσε για ακόμα μια φορά τους πολίτες «να εμβολιαστούν, να τηρούν τα προστατευτικά μέτρα και τα ατομικά μέτρα υγιεινής γιατί ο μόνος τρόπος να περιορίσουμε την εξάπλωση του ιού είναι τα μέτρα, ατομική υγιεινή και εμβολιασμός».

Πρέπει, είπε ο κ. Κούσιος, «να κερδίσουμε τον χρόνο που χρειάζεται και γνωρίζετε όλοι πολύ καλά ότι ευελπιστούμε ότι μέχρι τον Ιούνιο θα έχουμε κατορθώσει να εμβολιάσουμε το 65% του πληθυσμού».

Πρέπει λοιπόν, επισήμανε, «να κερδίσουμε αυτή την μάχη και χρειάζεται η συνεργασία όλων μας, χρειάζεται η ευαισθησία, αλλά και η πειθαρχία όλων μας».