Ανοδικά κινήθηκαν σήμερα οι τιμές του πετρελαίου σήμερα το πρωί μόλις έγινε γνωστό ότι οι 27 της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατέληξαν σε συμφωνία για την επιβολή εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο. Η τιμή του μπρεντ έφτασε τα 124, 02 δολάρια το βαρέλι, έχοντας ενισχυθεί κατά 1, 93%. Όσον αφορά το αμερικανικό αργό, η τιμή έφτασε 119, 39 δολάρια το βαρέλι, έχοντας ενισχυθεί κατά 3.76%.
Το πετρέλαιο έχει εκτοξευθεί φέτος καθώς η σύγκρουση στην Ευρώπη περιόρισε τις παγκόσμιες προμήθειες σε μια εποχή αυξανόμενης ζήτησης, εξάντλησης των αποθεμάτων και αύξησης των τιμών των προϊόντων σε ιστορικά υψηλά.

Μόλις χθες οι 27 της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατέληξαν σε συμφωνία για την επιβολή εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο και σήμερα το πετρέλαιο «φλερτάρει» με τη μεγαλύτερη περίοδο μηνιαίων κερδών εδώ και μια δεκαετία.
Τις τιμές του έχουν κινήσει ανοδικά οι συζητήσεις για το εμπάργο καθώς και η χαλάρωση των περιορισμών για τον κορωνοϊό στην Κίνα. Οι τιμές του πετρελαίου έχουν επίσης ενισχυθεί με την έναρξη της καλοκαιρινής ταξιδιωτικής περιόδου στις ΗΠΑ, που παραδοσιακά σημαίνει περισσότερη οδήγηση και μεγαλύτερη ζήτηση για καύσιμα από οποιαδήποτε άλλη περίοδο του έτους.