Διάταγμα κράτησης για περίοδο έξι ημερών εξέδωσε σήμερα το επαρχιακό δικαστήριο Λεμεσού εναντίον δυο 23χρονων, οι οποίοι συνελήφθηκαν σε σχέση με τη διάρρηξη κατοικίας και κλοπής στρατιωτικού τυφεκίου τύπου G3, που διαπράχθηκε μεταξύ 21 και 23 Αυγούστου, στη Λεμεσό.

Συγκεκριμένα, μέλη του ΟΠΕ Λεμεσού ανέκοψαν χθες το πρωί, όχημα που οδηγούσε 23χρονος και σε έλεγχο που έγινε εντός του οχήματος, εντοπίστηκε μια τσάντα ώμου που περιείχε διαρρηκτικά εργαλεία (κουκούλα, σκεπάρνι, κατσαβίδια κ.λπ.) ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, συλλεκτικά ξένα νομίσματα, μια δέσμη κλειδιών, τρία σπασμένα κινητά τηλέφωνα, καθώς και άλλα αντικείμενα.

Ο 23χρονος δεν έδωσε ικανοποιητικές εξηγήσεις για την κατοχή τους και συνελήφθη για το αυτόφωρο αδίκημα της παράνομης κατοχής περιουσίας.

Από περαιτέρω εξετάσεις που έγιναν, διαπιστώθηκε ότι ο νεαρός φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση διάρρηξης κατά τη διάρκεια της οποίας κλάπηκε ένα στρατιωτικό τυφέκιο, ενώ σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του, εντοπίστηκε δεύτερος 23χρονος, ο οποίος σύμφωνα με τα υπό διερεύνηση στοιχεία, φέρεται επίσης να εμπλέκεται στην εν λόγω διάρρηξη.

Οι δύο νεαροί συνελήφθησαν με δικαστικά εντάλματα και τέθηκαν υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων και το πρωί οδηγήθηκαν ενώπιον δικαστηρίου, το οποίο διέταξε την εξαήμερη προσωποκράτηση τους.

Για την ίδια υπόθεση τελούν υπό επταήμερη κράτηση ακόμη τέσσερα πρόσωπα, 32, 34, 20 και 18 χρόνων.