Πέραν των 2 χιλιάδων κροτίδων εντοπίστηκαν χθες βράδυ μετά από πληροφορία, από μέλη του ΟΠΕ Λεμεσού, σε ανοικτό χώρο.

Από εξετάσεις που έγιναν προέκυψε μαρτυρία εναντίον ενός  προσώπου το οποίο και καταζητείται.

        

Στο μεταξύ στο πλαίσιο των εντατικών ελέγχων που διεξάγονται για τον εντοπισμό κροτίδων και άλλων ειδών πυροτεχνίας ενόψει των εορτών του Πάσχα, η Αστυνομία μόνο κατά το τελευταίο τριήμερο εντόπισε και κατάσχεσε 5.000 τεμάχια, εκ των οποίων οι 4,000 περίπου ήταν κροτίδες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ από την Αστυνομία, οι αρχές προχώρησαν κατά το τελευταίο τριήμερο στη σύλληψη 8 προσώπων για διευκόλυνση των ανακρίσεων, σχετικά με τον εντοπισμό των ειδών αυτών.

Υπενθυμίζεται, εξάλλου, ότι κατά τους τρεις πρώτους μήνες του έτους, εντοπίστηκαν πέραν των 410.000 κροτίδων, που αποτελούν τη μεγαλύτερη ποσότητα που κατασχέθηκε τα τελευταία δέκα τουλάχιστον χρόνια.

Εκπρόσωπος της Αστυνομίας σε δηλώσεις του ανέφερε ότι ήδη από την αρχή του μήνα οι περιπολίες από την Αστυνομία είναι αυξημένες με ειδικά συγκροτημένα περίπολα για πρόληψη και καταπολέμηση του φαινομένου της χρήσης κροτίδων και πυροτεχνημάτων αλλά και των ανεξέλεγκτων λαμπρατζιών».

Πρόσθεσε, ακόμη ότι με οδηγίες του Αρχηγού Αστυνομίας, είχε οριστεί από το τέλος της προηγούμενης πασχαλινής περιόδου τετραμελής επιτροπή για να ετοιμαστεί προσχέδιο Νομοσχεδίου, ώστε να τεθεί πλαίσιο με όρους και προϋποθέσεις, όσον αφορά στο άναμμα λαμπρατζιών.

Το προσχέδιο του νομοσχεδίου προωθήθηκε προς το τέλος του 2022 στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης για διαβούλευση με όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες.

Με την ολοκλήρωση της διαβούλευσης, το νομοσχέδιο θα προωθηθεί στο Υπουργικό Συμβούλιο για έγκριση και ακολούθως στη Βουλή για συζήτηση και ψήφιση.