Στα 11 ανήλθαν συνολικά τα θετικά στον κορωνοϊό άτομα, στο Μέλαθρον Αγωνιστών της ΕΟΚΑ στην Παλώδια, καθώς μετά τα τρία περιστατικά των προηγούμενων ημερών, εντοπίστηκαν θετικοί στον ιό οκτώ ένοικοι της στέγης ηλικιωμένων.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η διεύθυνση του Μελάθρου, αναφέρεται ότι πρώτιστο μέλημά της είναι η διασφάλιση της υγείας και ήδη οι θετικοί στον κορωνοϊό ένοικοι της στέγης ηλικιωμένων, έχουν μεταφερθεί σε άλλη πτέρυγα, όπου έγινε και η απαραίτητη απολύμανση.

Το Μέλαθρον υπενθυμίζει ότι το περασμένο Σάββατο διαγνώστηκε θετική στον ιό φροντίστρια της στέγης ηλικιωμένων, «γεγονός που ενεργοποίησε αμέσως το πρωτόκολλο που ισχύει από την πρώτη ώρα της πανδημίας στο Ίδρυμα, στη βάση όλων των σχετικών διαταγμάτων και οδηγιών του Υπουργείου Υγείας».

Αμέσως όλες οι επαφές υποβλήθηκαν σε τεστ κορωνοϊού, από τις οποίες προέκυψε ένα θετικό περιστατικό σε 65χρονο ένοικο της στέγης ηλικιωμένων, ενώ σε ιχνηλάτηση των επαφών του, θετική στον ιό βρέθηκε και μια καθαρίστρια. Επίσης, προστίθεται, επαναλήφθηκε πιστοποιημένη απολύμανση σε όλο τον χώρο του κτιρίου.

Μετά από ιχνηλάτηση των επαφών των χθεσινών περιστατικών, σήμερα εντοπίστηκαν άλλα οκτώ θετικά περιστατικά, όλοι ένοικοι της στέγης, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των περιστατικών Covid-19 σε 11 (δυο από το προσωπικό και εννέα ένοικοι της στέγης ηλικιωμένων).

Η διερεύνηση καθώς και τα τεστ σε όλο το προσωπικό του Μελάθρου συνεχίζονται, προσθέτει η ανακοίνωση, σημειώνοντας παράλληλα ότι, κατόπιν οδηγιών της Μονάδας Επιδημιολογικής Επιτήρησης του Υπουργείου Υγείας και του αρμόδιου λοιμωξιολόγου, τα θετικά περιστατικά έχουν μεταφερθεί σε άλλη πτέρυγα, όπου έγινε και η απαραίτητη απολύμανση.

Το Μέλαθρον Αγωνιστών της ΕΟΚΑ διαβεβαιώνει το κοινό ότι θα συνεχίσει να παρέχει περίθαλψη και ιατρική φροντίδα, λαμβάνοντας όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία της υγείας των ασθενών και των εργαζομένων, τηρώντας με υπευθυνότητα όλες τις οδηγίες που επιβάλλουν οι αρμόδιοι φορείς.

Τέλος, υπενθυμίζεται πως η λειτουργία των εξωτερικών ιατρείων αναστέλλεται μέχρι νέας ειδοποίησης, ενώ οι εξωτερικές επισκέψεις απαγορεύονται εδώ και τρεις εβδομάδες.