Στον ραδιοσταθμό μας μίλησε ο Βραζιλιάνος, πρώην άσος του πρωταθλήματός μας, Άλεξ ντα Σίλβα. Ο 36χρονος πρώην ποδοσφαιριστής των Ε.Ν.Π., Ομόνοια, ΆΕΚ, Απόλλωνα και ΑΕΛ, επικοινωνώντας από το Βέλγιο,  εξέφρασε την άποψή του για τη συνέχιση του πρωταθλήματος, αλλά και για το ποια θεωρεί ως την κορυφαία κυπριακή ομάδα φέτος.

«Πρέπει όλοι να μείνουμε σπίτι, το κάνουμε ήδη έναν μήνα, όμως νομίζω πως θα χρειαστεί να συνεχίσουμε να είμαστε σπίτι για τουλάχιστον ακόμα τρεις εβδομάδες. Αυτή τη στιγμή μένω στο Βέλγιο, όπου τα μέτρα είναι επίσης πολύ αυστηρά. Προσωπικά, συμφωνώ με την απόφαση της Βελγικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου να διακόψει το πρωτάθλημα και να χρίσει πρωταθλήτρια την Κλαμπ Μπριζ. Θεωρώ πως το ίδιο θα πρέπει να γίνει και στην Κύπρο», ανέφερε ο Άλεξ ντα Σίλβα και πρόσθεσε: «Είναι πολύ δύσκολο για τους ποδοσφαιριστές να επιστρέψουν στη δράση μετά από τόσες εβδομάδες χωρίς προπόνηση. Γνωρίζω ότι κάνουν προπονήσεις στο σπίτι, όμως δεν είναι το ίδιο με το να προπονούνται στο γήπεδο».

Για την Κύπρο και το κυπριακό ποδόσφαιρο, ο Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής δήλωσε χαρακτηριστικά: «Μου λείπει η Κύπρος και φυσικά δεν σταμάτησα να παρακολουθώ το κυπριακό ποδόσφαιρο. Θεωρώ πως η καλύτερη ομάδα φέτος είναι η Ομόνοια, ενώ μου αρέσει πολύ το γεγονός ότι προσπαθεί να αναδείξει ταλέντα από τις ακαδημίες της, όπως είναι οι Κακουλλής και Λοΐζου».

Κωνσταντίνος Νικολάου