ενημέρωση 11:22

Ακυρώνονται πτήσεις προς τα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου μετά την εφαρμογή του μέτρου για είσοδο στη χώρα μόνο σε άτομα που εμπίπτουν σε ορισμένες κατηγορίες, ως προληπτικό μέτρο για μη εξάπλωση του κορωνοϊού.

Σε περίπτωση που φτάσουν στην Κύπρο επισκέπτες που δεν εμπίπτουν στις κατηγορίες των ατόμων των οποίων επιτρέπεται η είσοδος στο έδαφος της Δημοκρατίας (τελευταία αναθεωρημένη οδηγία 15/03), τότε δεν θα τους επιτραπεί η είσοδος στη χώρα. έχρι τώρα δεν έχει προκύψει κανένα τέτοιο περιστατικό.

Πληροφορίες του ΚΥΠΕ από την Hermes Airports αναφέρουν ότι από τις 12 τα μεσάνυκτα, που τέθηκε σε εφαρμογή το μέτρο που εξήγγειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με το διάγγελμά του προς τον κυπριακό λαό, υπάρχουν αρκετές ακυρώσεις πτήσεων αεροσκαφών από χώρες της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής, της Ρωσίας και γενικά από χώρες που πραγματοποιούν πτήσεις προς την Κύπρο.

Ταυτόχρονα πραγματοποιούνται και αναχωρούν πτήσεις και στα δύο αεροδρόμια της Κύπρου, μεταφέροντας κυρίως Κύπριους επιβάτες και ξένους επισκέπτες οι οποίοι φεύγουν για τις χώρες τους.

Η Hermes Airports καλεί το κοινό να επικοινωνεί με τις αεροπορικές εταιρείες προτού ταξιδέψει.