Άλλα πέντε κρούσματα ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας, μετά τα πέντε που ανακοινώθηκαν το πρωί του Σαββάτου. Τέσσερα από τα πέντε κρούσματα ανήκουν σε γνωστές αλυσίδες μετάδοσης στη Λεμεσό και στη Λάρνακα. Ιδιαίτερα ανησυχητικό είναι πως για άλλη μία φορά εντοπίστηκαν κρούσματα απειθαρχίας ανάμεσα σε θετικά πρόσωπα, καθώς και πάλι υπήρξε άτομο που έσπασε την καραντίνα για να κάνει το τεστ του ιδιωτικά. 
 
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, σύμφωνα με τα δεδομένα από τη Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης του Υπουργείου Υγείας, από σύνολο 1,997 εργαστηριακών διαγνώσεων εντοπίστηκαν 5 κρούσματα του ιού SARS-CoV-2.
 
Αναλυτικά, τα θετικά στον ιό άτομα προέκυψαν ως ακολούθως:
•             Από 117 δείγματα που λήφθηκαν μέσω της διαδικασίας της ιχνηλάτησης των επαφών ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, προέκυψαν 4 κρούσματα.
•             Από 206 δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος παραπομπών από Προσωπικούς Ιατρούς και ελέγχου ειδικών ομάδων μέσω των Ιατρείων Δημόσιας Υγείας, προέκυψε 1 κρούσμα.
 
Δύο από τα κρούσματα της ιχνηλάτησης προέρχονται από το cluster στη Λάρνακα, που ξεκίνησε από το περιστατικό που έχει έρθει από τις ΗΠΑ. Συνολικά το cluster αριθμεί εννέα κρούσματα.
 
Τα άλλα δύο κρούσματα της ιχνηλάτησης συνδέονται με το cluster της ασφαλιστικής στη Λεμεσό. Σημειώνεται ότι ο ένας από τους δύο πήγε μόνος του για έλεγχο ιδιωτικά, ενώ ήταν προγραμματισμένο να πάει για εξέταση μέσω της ιχνηλάτησης. Συνολικά το cluster αριθμεί οκτώ κρούσματα.
 
Το πέμπτο άτομο εντοπίστηκε κατά τον προεγχειρητικό έλεγχο και βρίσκεται στην επαρχία Λευκωσίας.
 
Ως εκ τούτου, συνολικά το Σάββατο, ανακοινώθηκαν δέκα κρούσματα, από σύνολο 2,987 τεστ.