Η Ελλάδα αγνοεί ακόμη και τις συμφωνίες που έχει υπογράψει, ανέφερε ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, υποστηρίζοντας ότι η Αθήνα προσπαθεί να διατηρήσει την επιθετική στάση και τις προκλήσεις της.

Σε δηλώσεις του μέσω τηλεδιάσκεψης στρατιωτικών αρχηγών, ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι η Τουρκία τάσσεται υπέρ του διεθνούς δικαίου και των σχέσεων καλής γειτονίας. ”Θέλουμε τα ελληνοτουρκικά προβλήματα, τα προβλήματα στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο να επιλυθούν μέσω πολιτικών λύσεων, μέσω διαλόγου με ειρηνικούς τρόπους και μεθόδους. Είμαστε πολύ ειλικρινείς σε αυτό. Θέλουμε αυτό να γίνει κατανοητό από τους Έλληνες γείτονές μας. Δυστυχώς, η Ελλάδα εξακολουθεί τις προκλήσεις και τις παράνομες δραστηριότητες και συνεχίζει να χρησιμοποιεί προσβλητική ρητορική. Αναμένουμε να εγκαταλείψουν αυτή την τακτική το συντομότερο δυνατό. Ενώ συνεχίζουμε τον αγώνα μας ενάντια στην πύρινη καταστροφή, έχουμε έναν γείτονα που συνεχίζει να χρησιμοποιεί γλώσσα απειλής και κυρώσεων. Αυτό δεν συμβιβάζεται ούτε με τη γειτονία, ούτε με τις διμερείς σχέσεις, με τις συμμαχίες, ούτε με την ενότητα και την αλληλεγγύη μας στο ΝΑΤΟ. Θα ήθελα να επισημάνω ότι οι λόγοι των Ελλήνων πολιτικών είναι μια σημαντική ένδειξη από την άποψη της διάθεσης και του χαρακτήρα τους”, είπε ο Χουλουσί Ακάρ.

Ο Τούρκος Υπουργός υποστήριξε ότι η Ελλάδα αγνοεί ακόμη και τις συμφωνίες που έχει υπογράψει. “Ο γείτονάς μας προσπαθεί να διατηρήσει την επιθετική στάση και τις προκλήσεις του, αγνοώντας τόσο τις πολλαπλές διεθνείς όσο και τις διμερείς συμφωνίες. Αυτό είναι απαράδεκτο. Σε αυτό το πλαίσιο, είναι δικαίωμά μας να αναμένουμε από τρίτα μέρη να εγκαταλείψουν αυτή τη στρατηγική τύφλωση και να ανοίξουν τα μάτια τους και να είναι αμερόληπτα και αντικειμενικά. Δυστυχώς, υπάρχει πρόβλημα με αυτό. Οι ενέργειες της Ελλάδας ενάντια στις σχέσεις και τις συμφωνίες καλής γειτονίας αγνοούνται πάντα και οι σωστές ενέργειες της Τουρκίας διαστρεβλώνονται και χρησιμοποιούνται εναντίον της Τουρκίας. Περιμένουμε από τα τρίτα μέρη να εγκαταλείψουν αυτή τη συμπεριφορά και να εγκαταλείψουν ορισμένες από τις επιχειρήσεις που πραγματοποιούν για δικούς τους σκοπούς, χρησιμοποιώντας ως δικαιολογία την Ελλάδα, την ανατολική Μεσόγειο, το Αιγαίο και την Κύπρο”, ανέφερε ο Χουλουσί Ακάρ.