Τα αίτια της μεγάλης πυρκαγιάς που άφησε πίσω της μεγάλη έκταση από καμένη γη και ζημιές σε υποστατικά ψάχνουν να βρουν μέλη της αστυνομίας Λεμεσού.

Κλιμάκιο του ΤΑΕ Λεμεσού μετέβη σήμερα στην περιοχή των χωριών Άλασσα, Απαισιά, Κορφή και Παραμύθα και εντόπισε το σημείο όπου ξεκίνησε η φωτιά.

Παράλληλα, συνεργεία της επαρχίακής διοίκησης κατέγραψαν τις ζημιές. Από πλευράς τους οι δυνάμεις πυρόσβεσης , επίγειες και εναέριες συνεχίζουν τις προσπάθειες για κατάσβεση μικρών εστιών ή τυχόν αναζωπυρώσεων.
Σε δηλώσεις του στο σημείο όπου φαίνεται να ξεκίνησε η μεγάλη πυρκαγιά, στο δρόμο Λεμεσού – Άλασσας, ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού Λευτέρης Κυριάκου, ανέφερε ότι έχει συσταθεί ανακριτική ομάδα με μέλη του ΤΑΕ και των αστυνομικών σταθμών υπαίθρου σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, για διερεύνηση των συνθηκών κάτω από τις οποίες προκλήθηκε η πυρκαγιά. « Αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να αποκλειστεί κανένα ενδεχόμενο. Έχει εντοπιστεί το σημείο από το οποίο έχει ξεκινήσει η φωτιά. Πρόκειται στην άκρη του δρόμου στο δρόμο Τροόδους – Λεμεσού, αυτή τη στιγμή γίνεται επιτόπια εξέταση. Έχουμε παραλάβει κλειστά κυκλώματα σε μια προσπάθεια να εντοπίσουμε τι ακριβώς έχει συμβεί» ανέφερε χαρακτηριστικά. Όπως είπε η φωτιά έχει τεθεί υπό πλήρη έλεγχο καταστρέφοντας δέντρα και άγρια βλάστηση «σε μια περιοχή 3,5 τετραγωνικών χιλιομέτρων». Συνεργεία της επαρχιακής διοίκησης έχουν μεταβεί το πρωί στην πυρόπληκτη περιοχή για καταγραφή των ζημιών.

Σύμφωνα με τον έπαρχο Λεμεσού Μάριο Αλεξάνδρου μέχρι το μεσημέρι έχουν καταγραφεί ζημιές στο εσωτερικό σπιτιού στο χωριό Απαισιά ενώ έχει καταστραφεί κτηνοτροφικό υποστατικό νότια της κοινότητας, στα σύνορα με το χωριό Παραμύθας. Στον ιδιοκτήτη του κτηνοτροφικού υποστατικού έγινε εισήγηση να αποταθεί στο Επαρχιακό Τμήμα Γεωργίας, λόγω της αρμοδιότητας του. Αξίζει να αναφερθεί ότι στην περιοχή συνεχίζουν να παραμένουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις για κατάσβεση μικρών εστιών ή αναζωπυρώσεων. Τα εναέρια μέσα, τα οποία άρχισαν να επιχειρούν με το πρώτο φως της ημέρας, συνεχίζουν κατά διαστήματα ρίψεις νερού σε περιοχές όπου κριθεί αναγκαία. Στην περιοχή παραμένει και το συντονιστικό κέντρο που στήθηκε από χθες για καλύτερη αντιμετώπιση της πυρκαγιάς.