Μεγάλη Παρασκευή σήμερα, ημέρα της κορύφωσης του Θείου Δράματος για τη Χριστιανοσύνη, και ολόκληρη η ανθρωπότητα δοκιμάζεται από την πανδημία του νέου κορωνοϊού. Παρά την καραντίνα και τα μέτρα περιορισμού, τα κρούσματα παγκοσμίως αυξάνονται, φθάνοντας πλέον τα 2.113.226, ενώ οι θάνατοι έφτασαν τις 140.371, σύμφωνα με την καταμέτρηση του πανεπιστημίου Johns Hopkins.

Στην Κύπρο, η κατάσταση θεωρείται ελεγχόμενη, γεγονός που δικαιολογεί την αισιοδοξία των ειδικών και των πολιτών, για σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων.

Χθες, σε εργαστηριακές διαγνώσεις για τον κορωνοϊό σε αριθμό-ρεκόρ (2.905), εντοπίστηκαν 20 νέα κρούσματα.

Στο Πασχαλινό του διάγγελμα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απηύθυνε έκκληση προς τον λαό να τηρήσει τα περιοριστικά μέτρα και την Κυριακή του Πάσχα.

Εντατικοί οι έλεγχοι

Σε 65 καταγγελίες πεζών και οδηγών για παραβίαση των απαγορευτικών διαταγμάτων και των περιοριστικών μέτρων προέβη το τελευταίο 12ωρο η Αστυνομία, με τους ελέγχους παγκύπρια να ξεπερνούν τις 5 χιλιάδες. Εξάλλου, χθες βράδυ η Αστυνομία έκανε έφοδο σε εκκλησία σε χωριό της Επαρχίας Λάρνακας, μετά από πληροφορία ότι εντός του ναού υπήρχαν πιστοί, και κατήγγειλε 10 πρόσωπα. Σε κάθε έναν από τους 10 επιβλήθηκε πρόστιμο 300 ευρώ.

Τρία περιστατικά κορωνοϊού σε υπηρεσίες

Τρία νέα περιστατικά κορωνοϊού σε υποστατικά επιχειρήσεων και υπηρεσιών  εντοπίστηκαν χθες στο πλαίσιο ελέγχου 20.000 εργαζομένων. Το υπουργείο Υγείας ενημερώνει το κοινό ότι πρόκειται για κρούσματα σε υποκατάστημα της CYTA, σε αποθήκη του τελωνείου στο Αεροδρόμιο Λάρνακας και στο Τμήμα Φορολογίας Λάρνακας. Τα εν λόγω υποστατικά θα μπορούν να επανέλθουν σε λειτουργία εφόσον τηρηθούν πιστά οι οδηγίες των Ιατρικών Υπηρεσιών και Υπηρεσιών Δημόσιας Υγείας, και εφαρμοστούν όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα με βάση τα σχετικά Διατάγματα.