Μάχη με τις φλόγες έδωσαν τα πεζοπόρα τμήματα πυρόσβεσης στην περιοχή Βαρυμπόμπης στην Αττική, με αποτέλεσμα τα τέσσερα μέτωπα το ξημέρωμα να βρίσκονται σε ύφεση και να απομένει με ένα ενεργό. Αυτό ανέφερε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, μετά την ενημέρωση στον πρωθυπουργό ο οποίος επισκέφτηκε το Κινητό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων «Όλυμπος», στη Βαρυμπόμπη. «Μας βοήθησε το γεγονός ότι οι άνεμοι είχαν πέσει και είχε ανέβει σχετικά η υγρασία, γι αυτό και τα πεζοπόρα μπόρεσαν να περιορίσουν τα μέτωπα», σημείωσε ο Υφυπουργός πολιτικής προστασίας                                                                                                                                                         Ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε ότι «ήταν άλλη μία εξαιρετικά δύσκολη νύχτα», και πραγματοποιήθηκαν επιπλέον απομακρύνσεις και εκκενώσεις.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Έχουμε δύσκολο δρόμο με τις πυρκαγιές

Ο έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφτηκε το πρωί το Κινητό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων «Όλυμπος», στη Βαρυμπόμπη, χαρακτηρίζοντας «ως πιο εφιαλτικές πυρκαγιές αυτές οι οποίες λαμβάνουν χώρα στα περιαστικά δάση».
«Κρατώ ως θετικό το γεγονός πως μέχρι στιγμής δεν είχαμε καμία απώλεια ανθρώπινης ζωής και ότι το σύστημα των εκκενώσεων λειτούργησε υποδειγματικά. Οι κρίσιμες υποδομές μας άντεξαν», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός τονίζοντας ότι από εδώ και στο εξής θα ξεκινήσει άμεσα η καταγραφή των ζημιών. «Τα σπίτια θα ξαναφτιαχτούν, το δάσος με τον χρόνο θα ξαναγίνει», τόνισε.
Ο κ. Μητσοτάκης προειδοποίησε πως τα δύσκολα είναι ακόμα μπροστά μας.
«Έχουμε κάποιες μέρες ακόμα καύσωνα. Μετά θα ξεκινήσουν οι άνεμοι. Θα ζητήσω από όλους να παραμείνουμε σε απόλυτη εγρήγορση ώστε η ζημιά που θα γίνει από εδώ και στο εξής να είναι όσο το δυνατόν μικρότερη», είπε.