Έχει γίνει σχεδόν πλήρης επαναφορά της ηλεκτροδότησης στις περιοχές, που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές στην επαρχία Λεμεσού, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου (ΑΗΚ).

Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι έχει ήδη γίνει σχεδόν πλήρης επαναφορά της ηλεκτροδότησης πλην ελάχιστων σημείων, δηλαδή δυο μεμονωμένων κατοικιών, οι οποίες έχουν υποστεί εκτεταμένες ζημιές και μιας γεώτρησης στο δρόμο Παραμύθας – Γεράσας, για τα οποία γίνονται προσπάθειες για επαναφορά το συντομότερο δυνατό.

Παράλληλα, η ΑΗΚ αναφέρεται στις άμεσες ενέργειες της στις οποίες έχει προχωρήσει για αποκατάσταση των ζημιών στο δίκτυο. Συγκεκριμένα σημειώνεται ότι ήταν άμεσες οι ενέργειές της για αποκατάσταση ζημιών στο Δίκτυο Διανομής στις περιοχές των Κοινοτήτων Απαισιάς και Παραμύθας. Προσθέτει ότι συνολικά μέχρι στιγμής έχουν επηρεαστεί και αντικατασταθεί 2 εναέριοι μετασχηματιστές, 10 πάσσαλοι μέσης τάσης και 6 πάσσαλοι χαμηλής τάσης, σε διάφορες περιοχές των πιο πάνω κοινοτήτων.

Με σκοπό την άμεση επαναφορά της ηλεκτροδότησης, και όπου αυτό ήταν εφικτό, προστίθεται, έχουν τοποθετηθεί γεννήτριες στο Δίκτυο μέχρι την τελική αποκατάσταση των ζημιών.

Αναφέρεται ακόμα ότι με τη σταδιακή αποπεράτωση των αναγκαίων εργασιών, το Δίκτυο ενεργοποιείται άμεσα και αποκαθίσταται η ηλεκτροδότηση οικιακών και άλλων υποστατικών των κοινοτήτων που επηρεάστηκαν.

Η ΑΗΚ τονίζει ότι είναι απόλυτη προτεραιότητά της να ολοκληρωθούν με ασφάλεια και το ταχύτερο δυνατό οι εργασίες επιδιόρθωσης του Δικτύου στις πληγείσες περιοχές. Παράλληλα, για σκοπούς πρόληψης κινδύνων λόγω ηλεκτροδότησης σε υποστατικά και εγκαταστάσεις στα οποία προέκυψαν ζημιές, αναφέρει ότι οι χρήστες δικτύου στις περιοχές των πυρκαγιών θα πρέπει να θεωρούν ότι οι εγκαταστάσεις τους βρίσκονται συνεχώς υπό τάση.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ακόμη ότι η ΑΗΚ προβαίνει στο δικό της εξωτερικό οπτικό έλεγχο των υποστατικών, όμως η συνδρομή των ιδιοκτητών-χρηστών των υποστατικών αυτών είναι πολύ σημαντική.

Καλούνται οι ιδιοκτήτες, σε περίπτωση που διαπιστώσουν ζημιές στο Δίκτυο, να επικοινωνούν άμεσα με την ΑΗΚ στα τηλέφωνα 25205202 και 25205221.

Πηγή: ΚΥΠΕ