Περισσότερους από 300 αντικαταστάτες εκπαιδευτικούς αναζητεί το Υπουργείο Παιδείας προκειμένου να μπορέσουν να λειτουργήσουν ομαλά τα σχολεία σε συνθήκες πανδημίας.

Ο πρόεδρος της Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας Παναγιώτης Αντωνίου δήλωσε στο κρατικό ραδιόφωνο πως είναι σχεδόν αδύνατον να καλυφθούν όλα τα κενά που έχουν δημιουργηθεί στα σχολεία, σε σχέση με την αντικατάσταση εκπαιδευτικών.

Ο κύριος Αντωνίου, σημείωσε ότι λόγω των πρωτόγνωρων δεδομένων που προκάλεσε η πανδημία, κάθε μέρα προκύπτουν νέες ανάγκες, ενώ σημείωσε ότι συνεχίζει να είναι περιορισμένο το ενδιαφέρον εκ μέρους των εκπαιδευτικών για αντικαταστάσεις.

Η εκπαιδευτική υπηρεσία όπως πληροφορούμαστε αναζητεί 134 δάσκαλους, 26 νηπιαγωγούς και 180 καθηγητές στην μέση εκπαίδευση.

Το Υπουργείο Παιδείας και η Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας καταβάλλουν προσπάθειες για να γίνουν οι απαραίτητες αντικαταστάσεις εκπαιδευτικών σε διάφορες σχολικές μονάδες οι οποίοι απουσιάζουν λόγω της πανδημίας δήλωσε σήμερα ο Ειδικός Σύμβουλος του Προέδρου της Δημοκρατίας για θέματα Παιδείας, Γιώργος Σκαλιάς

Ο κ. Σκαλιάς διαβεβαίωσε τους γονείς και όσους εμπλέκονται στα θέματα παιδείας ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες καταβάλλουν προσπάθειες για την άμεση επίλυση του προβλήματος.

Απηύθυνε παράλληλα έκκληση στις συνδικαλιστικές εκπαιδευτικές οργανώσεις ΟΕΛΜΕΚ και ΠΟΕΔ, όπως συμβάλουν, στην ομαλοποίηση του προβλήματος, απευθύνοντας έκκληση προς τους εκπαιδευτικούς οι οποίοι καλούνται για αντικατάσταση, να την αποδέχονται.

Ελλείψεις υπάρχουν και στο υπόλοιπο προσωπικό. Πρόεδρος της Παγκύπριας Συντονιστικής Επιτροπής Σχολικών Εφορειών Ντίνος Ελληνας ανέφερε χθες ότι από τα σχολεία απουσιάζει περίπου το 15 με 18% των εργαζομένων στα γραφεία καθώς και το προσωπικό καθαριότητας. Ειπε ότι προς το παρόν η κατάσταση είναι διαχειρίσιμη καθώς αντικαταστάθηκαν όσοι απουσιάζουν, ωστόσο ενδέχεται να υπάρξει πρόβλημα λειτουργίας σχολικών μονάδων εάν ο αριθμός αυξηθεί.

 

Καταγγελία για απειλές από πατέρα

Σημειώνεται ότι η Αστυνομία Πάφου διερευνά υπόθεση απειλών εναντίον Διευθύντριας του Δημοτικού Σχολείου Έμπας, που φέρεται να προήλθαν από 32χρονο γονέα μαθητή και σχετίζονται με την εφαρμογή των διαταγμάτων του Υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό.

Εναντίον του 32χρονου εκδόθηκε και ένταλμα σύλληψης.

Χθες το μεσημέρι καταγγέλθηκε η Διευθύντρια κατήγγειλε στην Αστυνομία ότι ο 32χρονος, επικοινώνησε τηλεφωνικώς με την Γραμματεία του Σχολείου και φέρεται να απείλησε ότι θα μετέβαινε στην κατοικία της παραπονούμενης και θα προκαλούσε κακό στον σύζυγο και στα παιδιά της.
Όπως καταγγέλθηκε από την διευθύντρια, το συγκεκριμένο πρόσωπο επικοινωνεί συχνά με το σχολείο, απειλώντας για διάφορα ζητήματα που σχετίζονται με τα διατάγματα για τον κορωνοϊό.