Ένα ματωμένο μαξιλάρι και ένα σεσουάρ μαλλιών, που βρέθηκε δίπλα από το πτώμα της 36χρονης Iryna Hurskaya, από τη Λευκορωσία, περιλαμβάνονται στα τεκμήρια που έχουν σταλεί για επιστημονικές εξετάσεις και αναμένεται να ρίξουν φως στη δολοφονία της.

Ο κύριος ύποπτος για τον φόνο, σύμφωνα με την αστυνομία, είναι ο 29χρονος Aistis Mikalauskas από τη Λιθουανία, μόνιμος κάτοικος Λεμεσού ο οποίος, μέχρι στιγμής, είναι άφαντος.

Το θύμα και ο 29χρονος φαίνεται να διατηρούσαν τον τελευταίο καιρό φιλικές σχέσεις και μετέβαινε συχνά στην οικία της.

Η αστυνομία έχει εκδώσει από χθες ένταλμα σύλληψης του και, παρά τις σαρωτικές της έρευνες σε διάφορους χώρους, δεν εντοπίστηκε.

Στη δουλειά του δεν έχει εμφανιστεί από την περασμένη Παρασκευή, ενώ έχει ερευνηθεί και το σπίτι του.

Στην αστυνομία κλήθηκαν για ανάκριση και συγγενικά πρόσωπα του καταζητούμενου, ενώ δεν αποκλείεται ο 29χρονος να διέφυγε στα κατεχόμενα.

Η αστυνομία περισυνέλλεξε από τη σκηνή τεκμήρια τα οποία στάλθηκαν για επιστημονικές εξετάσεις, ενώ θα εξεταστούν και τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα του καταζητούμενου.

Από τα στοιχεία που εντοπίστηκαν στο δωμάτιο της άτυχης γυναίκας, οι ανακριτές οδηγούνται στο συμπέρασμα ότι το θύμα δέχθηκε άγρια επίθεση και προηγήθηκε πάλη με το θύτη προτού επέλθει το μοιραίο.

Σύμφωνα με τους ιατροδικαστές, το θύμα φέρει πολλαπλές κακώσεις στο πρόσωπο, ενώ τα ακριβή αίτια του θανάτου αναμένεται να διαπιστωθούν κατά τη νενομισμένη νεκροτομή επί της σορού της 36χρονης, που θα διενεργηθεί αύριο.

Ως γνωστόν, την 36χρονη εντόπισαν νεκρή στο υπνοδωμάτιο του σπιτιού της στον Άγιο Τύχωνα ο 15χρονος γιος της, ο οποίος είχε να την δει από το απόγευμα της Παρασκευής και μια φίλη της που την έψαχνε.

Ο 15χρονος σε κατάθεσή του αναφέρει πως άκουσε κάποιες φωνές τα ξημερώματα του Σαββάτου, ενώ αυτός βρισκόταν στο υπνοδωμάτιό του, ωστόσο δεν έδωσε σημασία, θεωρώντας πως δεν προέρχονταν από το σπίτι.

Τα δυο μικρότερα παιδιά της 36χρονης, 3 και 6 χρόνων, απουσίαζαν από το μεσημέρι της Παρασκευής, καθώς θα περνούσαν το Σαββατοκύριακο μαζί με τον πρώην σύζυγό της.

Νίτσα Παύλου