Αεροδρόμια, λιμάνια και άλλα σημεία εισόδου στην Κυπριακή Δημοκρατία έχουν ενημερωθεί σχετικά με την απόδραση δύο αλλοδαπών, από την Ινδία, ηλικίας 25 ετών, από το χώρο κράτησης τους στη Μεννόγεια.

Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου του Αρχηγείου Αστυνομίας γύρω στις δύο τα ξημερώματα της Δευτέρας 3 Μαϊου, δόθηκε πληροφορία ότι πέντε άτυποι μετανάστες που βρίσκονταν στον Χώρο Κράτησης Αλλοδαπών Μεννόγειας (ΧΩΚΑΜ), επιχείρησαν να διαφύγουν.

Φαίνεται ότι οι άτυποι μετανάστες κατάφεραν να σπάσουν τα σιδερένια παραθυρόφυλλα του δωματίου της πτέρυγας, όπου διέμεναν και δένοντας κουβέρτες και κατέβηκαν στο προαύλιο του Χώρου.

Γυναίκα που επέβλεπε τις κάμερες ασφαλείας του ΧΩΚΑΜ εντόπισε τους πέντε άτυπους μετανάστες που κατέβαιναν από το δωμάτιο τους και ενημέρωσε την Αστυνομία.

Επί τόπου έσπευσαν μέλη της Αστυνομίας τα οποία εντόπισαν τους αλλοδαπούς και κατάφεραν να συλλάβουν τους τρεις, ωστόσο οι δύο από αυτούς, κατάφεραν να δραπετεύσουν.

Τα στοιχεία των δύο αλλοδαπών δόθηκαν στα αεροδρόμια, λιμάνια και άλλα σημεία εισόδου και εξόδου της Κυπριακής Δημοκρατίας, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται έρευνες διαφόρων Τμημάτων της Αστυνομίας για εντοπισμό τους με επίγεια αλλά και εναέρια μέσα.

Συγκεκριμένα οι έρευνες της Αστυνομίας διεξάγονται σε περιοχές που βρίσκονται γύρω από το Χώρο Κράτησης Αλλοδαπών Μεννόγειας, ενώ στο Χώρο έχουν ληφθεί αυξημένα μέτρα ασφαλείας.