Της Χάρις Πισσουρίου

Με απασχόλησαν πολύ είναι αλήθεια. Διάβαζα μανιωδώς εν μέσω καραντίνας και γελούσα, χλεύαζα, σάρκαζα. Έγινε αυτό που λέμε ένοχη απόλαυση.

Καμένες αναδημοσιεύσεις, μύρια πιο καμένα σχόλια από κάτω. Η πατέντα γνωστή, ένα share από κάποια ιστοσελίδα αμφιβόλου προέλευσης (ελληνικήθύρα.com, κατερινακατερινακιολαστοφως.com κτλ), και η λεζάντα γνωστή: «ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΙΝ ΤΟ ΚΑΤΕΒΑΣΟΥΝ».

Και μετά ξεκινούσε το καλό… «Δεν υπάρχει ο ιός είναι απάτη», «δεν είναι τόσοι πολλοί οι νεκροί, μας κοροϊδεύουν», «κλαίνε οι γιατροί και λένε όλη την αλήθεια», «πέρσι την τρίτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου η γρίπη σκότωσε πιο πολλούς», «αχρείαστη η καραντίνα» και από κάτω τα σχόλια βροχή. Πες τα φίλε, όλοι κορόιδα, μας θέλουν αρνιά και άλλα όμορφα και παρανοϊκά!

Δεν μπήκα στη διαδικασία να απαντήσω σε κανέναν, κάπως καταλάβαινα, κάπως συμπονούσα. Ο άνθρωπος όταν δεν μπορεί να κατανοήσει και να εξηγήσει, ψάχνει απαντήσεις που τον ανακουφίζουν. Απαντήσεις που συμφωνούν με κάποια υποψία του και που έχουν μια «λογική» που κατανοεί, σε μια κατάσταση που δεν είχε λογική ακριβώς γιατί σαν γενιά το ζούσαμε πρώτη φορά.

Φωνή βοώντως εν τη ερήμω ότι οι πανδημίες κάνουν κύκλους και ότι δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει στην ανθρωπότητα. Αδύνατο να δούνε την αλήθεια, καλύτερα να πιστεύουν στη συνωμοσία. Όλοι ξαφνικά είχαν μια θεωρία αλλά καμία κοντά στην πραγματικότητα, ότι δηλαδή ζούμε μια πανδημία και κληθήκαμε να αλλάξουμε για λίγο τη ζωή μας. 

Και αυτό αποτέλεσε την επόμενη τεράστια υστερία. Όλα γίνονται για να μας ελέγχουν. Μας κλείσανε σπίτι και όταν θα βγαίναμε ξανά έξω, ο κόσμος θα ήταν αλλιώς! Ο Μπιλ Γκειτς δημιούργησε την πανδημία για να φτιάξει εμβόλιο με κρυφό τσιπ και θα μας τσιπάρει όλους! Και ναι νιώθω τόσο σημαντική που πιστεύω ότι γύρισε ο κόσμος ανάποδα μόνο και μόνο για να ελέγχει εμένα την Χάρις από την Αγία Ζώνη Λεμεσού και κάτοικο Αγίου Αθανάσιου ο Μπιλ, διότι έχουν έννοια αυτοί που κινούν τα νήματα πότε πίνω καφέ στη Σαριπόλου και πότε τρώω σουβλάκια στην Πλατεία Ηρώων.

Και η ερώτηση των €100,000: Ποιος θα μας ελέγχει εδώ, στην αγαπημένη πατρίδα, που μοιάζει με χρυσοπράσινο φύλλο ριγμένο στο πέλαγο; Ποιος θα ελέγχει τα τσιπάκια μας; Ως γνωστόν μια έννοια έχουμε σε τούτον τον τόπο: τί ψηφίζεις και ποιον, άρα θα με ελέγχει ο Νικαρος ή ο Άντρος; Κι αν θέλω να με βλέπει ο Περδίκης που κάνω και λίγη κηπουρική και μπορεί να θέλει κάποια στιγμή να με υπουργοποιήσει, πού μπορώ να απευθυνθώ; Καμία απάντηση, καμία λογική.

Και μετά το τερματίσαμε. Δεν ξέρω από πού μας ήρθε, δεν έχω την πηγή, αλλά θυμηθήκαμε τις κεραίες και την εγκατάσταση δικτύου 5G. Δύο εντελώς διαφορετικά πράγματα που στην τρικυμία του μυαλού κάποιων έγιναν ένα. Μετά το θέμα του 5G συσχετίστηκε με την πανδημία και καταλήξαμε στο συγκλονιστικό συμπέρασμα ότι τα 5G προκαλούν κορονωϊό! Ασχέτως αν ο ιός υπήρξε πριν τα 5G και παρά τις καθησυχαστικές δηλώσεις αρμοδίων και επιστημόνων.

Οι γνωστοί που διαβάζουν πίσω από τις λέξεις και είναι μες τα πράγματα (γιατί έχουν έναν φίλο, που έχει έναν κουμπάρο, που έχει έναν ξάδελφο στην Ιταλία, που ζει κοντά σε μια κεραία είδε πουλιά να πεθαίνουν μόλις πλησίασαν σε μια κεραία 5G – καραμπινάτο ψέμα και ψευδής είδηση), καλούσαν τον κόσμο σε επαγρύπνηση και αντίσταση.

Και εκεί που όλα αυτά είχαν κάποια πλάκα και λες οκ άστους θα τους περάσει, μια βραδιά καίνε μια κεραία, και να που ένα απόγευμα ο Κωστρίκης δεν εμφανίζεται στη διάσκεψη Τύπου γιατί δέχεται απειλές και αρχίζω να θυμώνω. Γιατί είναι χαριτωμένες οι κουβέντες του καφενέ που πια γίνονται στο διαδίκτυο, αλλά όχι όταν ξεπερνούν τα όρια.

Σκέψου να έχεις περάσει όλη σου τη ζωή σε ένα εργαστήριο να παλεύεις με τους ιούς, να παλεύεις για εμένα που δεν με ξέρεις, για τα παιδιά μου, για την γιαγιά μου, και ο κόσμος να σε λέει αντίχριστο, πράκτορα των Αμερικανών, των Ρώσων και τσιράκι του Μπιλ.

Άρχισα να μιλώ, να υψώνω τον τόνο, γιατί αρκετά με τον σκοταδισμό και τη διαστρέβλωση.

Δεν είναι δεδομένη η ορθολογιστική σκέψη, το κατάλαβα. Δεν σκεφτόμαστε όλοι το ίδιο, το δέχομαι. Αλλά, ας συμφωνήσουμε σε κάτι, ας σκεφτόμαστε δύο φορές. Να ρωτάμε γιατί. Να κάνουμε στον εαυτό μας την ερώτηση, έχει αξία αυτό που διαβάζω; Ποια είναι η πηγή, βγάζει κάποιο νόημα, το λένε περισσότεροι από πέντε φίλοι μου στο Facebook;

Ψυχραιμία φίλοι, χάθηκαν δουλειές, χάσαμε στιγμές, χάσαμε ελευθερίες, χάσαμε τον μπούσουλα γενικά, αλλά όλα αυτά έγιναν για να μην χαθούν ζωές και μπροστά στην ανθρώπινη ζωή όλα μικραίνουν και κανένας δεν περισσεύει, ούτε ο πλανήτης έχει περίσσευμα ανθρώπινων ζωών για να τις θυσιάσει στον νέο ιό. Λίγο λιγότερο «εγώ», λίγο περισσότερο «εμείς».

 

Οι απόψεις εκφράζουν τον συντάκτη τους και δεν αντιπροσωπεύουν κατ’ ανάγκην την άποψη του Καναλιού 6