«Ήρθα στην πολιτική ζωή του τόπου για να μείνω» δήλωσε στην εκπομπή του Σταθμού μας «Ελεύθερα κι Ωραία» ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας Αχιλλέας Δημητριάδης, κληθείς να απαντήσει τι θα πράξει μετά τις εκλογές.

Άφησε παράλληλα ανοικτό κάθε ενδεχόμενο, είτε δημιουργίας μιας νέας κίνησης είτε ακόμα και την προσχώρηση του στην Πρωτοβουλία Αμμόχωστος για την Κύπρο η οποία τον στηρίζει.

Ο κ. Δημητριάδης υπογράμμισε ότι σε περίπτωση που δεν περάσει στον δεύτερο γύρο των εκλογών αισθάνεται την ευθύνη προς όσους θα τον στηρίξουν, να τοποθετηθεί δημόσια για την θέση του σε σχέση με τον δεύτερο γύρο των εκλογών, χωρίς να δεσμεύει κανέναν.

Ο υποψήφιος πρόεδρος πρότεινε αντί να δοθούν 150 με 300 εκατ. για φορολογικές ελαφρύνσεις όπως εισηγείται ο Αβέρωφ Νεοφύτου, να δοθούν τα χρήματα αυτά για στήριξη των προσφύγων του 1974.

Ο Αχιλλέας Δημητριάδης πρόσθεσε ότι ο φόρος κεφαλαιουχικών κερδών, θα μπορούσε να διοχετευθεί σε ένα Ταμείο Αλληλεγγύης με το οποίο το κράτος, θα μπορεί να αγοράσει στο ένα τρίτο της αξίας τις περιουσίες στα κατεχόμενα από την Επιτροπή Ακίνητης Ιδιοκτησίας και θα δώσει την ευκαιρία στους πρόσφυγες να τις διεκδικήσουν.

Η επιτροπή ακίνητης ιδιοκτησίας δεν είναι κάτι το τραγικό όπως παρουσιάζεται σημείωσε ακόμα, αφού σύμφωνα με πολλές νομικές αναλύσεις, κανένα άτομο δεν μπορεί να αναγνωρίσει κράτος.

Παρακολουθήστε ολόκληρη την εκπομπή εδώ: