Δεν μπορεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να παίρνει αποφάσεις από τις οποίες να επωφελούνται τεράστια εισοδήματα τα παιδιά και οι συνέταιροι στο Δικηγορικό του Γραφείο, τόνισε μιλώντας στην εκπομπή του σταθμού μας «Ελεύθερα κι Ωραία», για το θέμα των πολιτογραφήσεων, ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Ανδρός Κυπριανού, προσθέτοντας πως αν συνέβαινε κάτι τέτοιο σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα, θα προκαλούσε πολιτικό σεισμό.

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ υποστήριξε ότι ο Πρόεδρος κι άλλα μέλη της κυβέρνησης εκμεταλλεύτηκαν το πρόγραμμα πολιτογραφήσεων και πως η συζήτηση για το θέμα δεν ξεκινά από την Κύπρο και προκαλείται ζημιά στο εξωτερικό, αλλά ξεκινά από το εξωτερικό λόγω του τρόπου που λειτούργησε η κυβέρνηση, που έδωσε την ευκαιρία σε διεθνείς οργανισμούς να ασκήσουν έντονη κριτική και ζητήσουν τον τερματισμό του προγράμματος.

Ο Άντρος Κυπριανού υπενθύμισε ότι η Παγκόσμια Τράπεζα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Ευρωκοινοβούλιο, διεθνείς οργανισμοί για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς και ΜΜΕ παγκόσμιας εμβέλειας επέκριναν την Κύπρο για τις πολιτογραφήσεις και πως οι κυβερνώντες βλέπουν μόνο το ΑΚΕΛ, για να περάσουν το μήνυμα πως το κάνει με στόχο να ανέλθει την εξουσία.

Ο κ. Κυπριανού είπε, ακόμη, ότι θα εκφράσει αύριο τη δυσφορία του στον Γενικό Εισαγγελέα, σχετικά με τους όρους εντολής της διερευνητικής επιτροπής για τις πολιτογραφήσεις.