Η στρατηγική συνεργασία του AIMIS Healthcare Group και της Πολυκλινικής Υγείας, ανακοινώθηκε σήμερα, σε δημοσιογραφική διάσκεψη, που πραγματοποιήθηκε το πρωί στο ξενοδοχείο Amathus, στη Λεμεσό.

Ένας από τους στόχους της συνεργασίας είναι η εγκατάσταση του χειρουργικού ρομπότ της AIMIS Robotics, το DaVinciXi, στην Πολυκλινική Υγεία.

Το χειρουργικό αυτό σύστημα τελευταίας γενιάς είναι σχεδιασμένο για να αντιμετωπίζει δύσκολα χειρουργικά περιστατικά και δίνει την ευκαιρία στους ασθενείς να πραγματοποιήσουν το χειρουργείο που χρειάζονται με την ρομποτική μέθοδο, αντί της παραδοσιακής «ανοιχτής» τεχνικής.

Εκτός από τα διαδεδομένα χειρουργεία, που καλύπτει το DaVinciXi, όπως ουρολογικής φύσεως, γενικής χειρουργικής, θωρακικής και γυναικολογικής φύσεως περιστατικά, το ρομπότ αυτό εξειδικεύεται και στην χειρουργική ογκολογία.

Επιδίωξη της συνεργασίας αυτής είναι η Πολυκλινική Υγεία και το AIMIS Healthcare Group να αναβαθμίσουν τα πρότυπα ιατρικής περίθαλψης στην Κύπρο, με προσήλωση στην παροχή διεθνώς κορυφαίων ιατρικών υπηρεσιών.