Τη σταθερή προσήλωση της Κυπριακής Δημοκρατίας στην επίλυση του Κυπριακού στη βάση του διεθνούς δικαίου, των ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών και του ευρωπαϊκού κεκτημένου, εξέφρασε ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεών του με τους ηγέτες των χωρών του Νότου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕUMED), μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Αθήνα.

Όπως σημείωσε ο κ. Αναστασιάδης, ενόψει και της επικείμενης συνάντησής του με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, η Κυπριακή Δημοκρατία παραμένει σταθερά προσηλωμένη στη επιδίωξη για λύση του Κυπριακού στη βάση του διεθνούς δικαίου και των ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, αναφερόμενος στις «έκνομες και διεθνώς καταδικαστέες» ενέργειες της Τουρκίας έναντι της Κυπριακής Δημοκρατίας είτε αυτές αφορούν το έδαφος είτε τη θάλασσα, καθώς και στις «απαράδεκτες αξιώσεις της για αλλαγή της βάσης επίλυσης του Κυπριακού», εξέφρασε τις ευχαριστίες του για την ομόφωνη δήλωση στην οποία κατέληξαν οι ηγέτες της EUMED, μέσω της οποίας εκφράζεται η στήριξή τους προς την Κύπρο, όπως είπε.

Πηγή: ΚΥΠΕ