Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε χθες βράδυ βόρεια του υδατοφράκτη Κούρη κοντά στην Άλασσα και η οποία έκαψε τέσσερα εκτάρια ξηρών χόρτων, χαμηλής άγριας βλάστησης και χαρουπόδεντρων.

Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Ανδρέα Κεττή, η πυρκαγιά οριοθετήθηκε χθες βράδυ και οι δυνάμεις πυρόσβεσης εργάστηκαν για αντιμετώπιση αναζωπυρώσεων, ενώ με το πρώτο φως της μέρας επιχείρησαν πυροσβεστικά ελικόπτερα για τελικές κατασβέσεις.

Η φωτιά είχε ξεσπάσει γύρω στις 19:20 και για την κατάσβεσή της κλήθηκαν αρχικά τρία πυροσβεστικά οχήματα της Υπηρεσίας, τα οποία λίγο αργότερα ενισχύθηκαν από δυο ακόμη, το ένα του Τμήματος Δασών.

Ένα ακόμη πυροσβεστικό όχημα από την ΕΜΑΚ ενίσχυσε τις προσπάθειες πυρόσβεσης κατά τη διάρκεια της νύχτας, με τη φωτιά να μαίνεται σε απροσπέλαστο μέτωπο, εντός χαράδρας, ενώ βοήθεια προσέφερε βυτιοφόρο όχημα της Επαρχιακής Διοίκησης Λεμεσού και δυο φορητές πυροσβεστικές μονάδες από τα Κοινοτικά Συμβούλια Μοναγρουλίου και Άλασσας.

Σύμφωνα με τον κ. Κεττή, δυνάμεις πυρόσβεσης θα παραμείνουν στην περιοχή καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας για αντιμετώπιση τυχόν αναζωπυρώσεων.

ΚΥΠΕ