Του Κωνσταντίνου Νικολάου

Προσοχή! Πολλά από όσα θα διαβάσεις σε αυτό το άρθρο έχουν ειπωθεί αμέτρητες φορές. Συγνώμη, κιόλας, που σε βάζω σε αυτή τη διαδικασία, όμως, δεν φταίω εγώ για αυτό αλλά… εσύ! Εσύ, ο Κύπριος ποδοσφαιρόφιλος, που με την έναρξη του κυπριακού πρωταθλήματος ψάχνεις ένα εισιτήριο, ένα σπίτι, μια καφετέρια, έναν χώρο τέλος πάντων, για να ξαναδείς μετά από πέντε ολόκληρους μήνες την αγαπημένη σου ομάδα.

Το Πρωτάθλημα Cyta της νέας σεζόν ξεκίνησε και σίγουρα είναι πολλά που θα μπορούσα να σχολιάσω, κυρίως όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι. Μερικά τα σχολίασα ήδη, άλλα θα το πράξω σε μεταγενέστερο στάδιο.

Αυτό που μου έκανε τη μεγαλύτερη εντύπωση είναι ο κόσμος. Σίγουρα, η προσέλευση στα γήπεδα δεν θυμίζει σε καμία περίπτωση παλαιότερες εποχές, όμως, το ενδιαφέρον που δείχνουν οι οπαδοί της εκάστοτε ομάδας αυτές τις τελευταίες 15 ημέρες μου θύμισε τους λόγους που το ποδόσφαιρο είναι το λαοφιλέστερο άθλημα στη Κύπρο.

Ο Κύπριος ποδοσφαιρόφιλος είναι ένας άνθρωπος, που τα τελευταία χρόνια έχει πληγωθεί αφάνταστα από κάτι που αγαπά πολύ, το κυπριακό ποδόσφαιρο. Μπορεί το εγχώριο πρωτάθλημα να μην συγκρίνεται σε καμία περίπτωση με άλλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, αλλά στην καρδιά αρκετών Κύπριων φιλάθλων παραμένει πρώτο.

Λοιπόν, κάπου εδώ θα μπει και μια κασέτα που παίζει χρόνια, χωρίς, όμως, να έχει το αντίκρισμα που θα έπρεπε. Ο Κύπριος ποδοσφαιρόφιλος δεν είναι τόσο πληγωμένος από τις εκάστοτε αποτυχίες της ομάδας του, αλλά περισσότερο τον πληγώνουν όλα αυτά τα άσχημα, που συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό στο ποδόσφαιρο της χώρας μας.

Λίγο οι κόκκινοι φάκελοι, λίγο οι διάφορες μαρτυρίες για στήσιμο αγώνων, λίγο η κάρτα φιλάθλου, που ομολογουμένως έδιωξε πολλούς από τα γήπεδα, λίγο κάποιες λανθασμένες αποφάσεις της ΚΟΠ και λίγο κάποια πράγματα που ίσως να μου διαφεύγουν, έφεραν εσένα και τους φίλους σου στην πόρτα εξόδου του κυπριακού ποδοσφαίρου.

Αλήθεια, όμως, σε έφεραν; Μπορεί να μην έχεις την θέληση για να πας γήπεδο, όπως θα έκανες τα προηγούμενα χρόνια, όμως ξέρεις πολύ καλά ότι σε νοιάζει το τι συμβαίνει. Επίσης, να σου θυμίσω ότι αυτές τις ημέρες έκανες αρκετές συζητήσεις σχετικά με τις σωστές και τις λανθασμένες αποφάσεις που πήρε η διοίκηση της ομάδας σου αυτό το καλοκαίρι, ενώ την ίδια ώρα σχολίαζες ποιοι προπονητές και ποδοσφαιριστές «κάνουν» και ποιοι όχι. Ο λόγος που τα κάνεις αυτά είναι γιατί το αγαπάς ακόμη.

Το θέμα είναι ότι δεν ξέρουμε πόσο ακόμη ο κόσμος θα συνεχίσει να νοιάζεται και να ασχολείται με το τι συμβαίνει στο κυπριακό ποδόσφαιρο. Οι υπεύθυνοι άργησαν και σίγουρα φέρουν μεγάλες ευθύνες για τις αντιδράσεις του κόσμου, όμως οφείλουν να δράσουν άμεσα και να προβούν επιτέλους σε δραστικές αλλαγές, που θα αποσκοπούν στην βελτίωση του ποδοσφαίρου μας.

 

Οι απόψεις εκφράζουν τον συντάκτη τους και δεν αντιπροσωπεύουν κατ’ ανάγκην την άποψη του Καναλιού 6