Κατά τη συνάντηση στις 26 Αυγούστου μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη και του ηγέτη των Τουρκοκυπρίων Τουφάν Έρχιουρμαν αναμένεται να συζητηθεί κατά πόσο υπάρχει πρόθεση από Τ/κ πλευράς για πρόοδο στα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) ειδικά όσον αφορά στα σημεία διέλευσης, πληροφορείται το ΚΥΠΕ.

Αρμόδιες πηγές ανέφεραν στο ΚΥΠΕ ότι ήδη η συζήτηση έγινε ενώπιον του Γενικού Γραμματέα των ΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες και ότι υπάρχει και η πρόταση που υπέβαλε ο Γενικός Γραμματέας, στην οποία η ελληνοκυπριακή πλευρά τοποθετήθηκε θετικά.

Αναμένεται οι διαπραγματευτές των δύο πλευρών να έχουν συνάντηση για προετοιμασία της συνάντησης της 26ης Αυγούστου, ανέφεραν οι ίδιες πηγές.

Όσον αφορά στη διευρυμένη συνάντηση για το Κυπριακό, οι ίδιες πηγές σημείωσαν ότι πρέπει να συνεχιστεί η προσπάθεια για προετοιμασία σχετικά με την ουσία. Ήδη γίνεται η καταγραφή των συγκλίσεων, οι οποίες θα δοθούν σε όλους τους εμπλεκομένους – στις δύο πλευρές στην Κύπρο και στις εγγυήτριες δυνάμεις – και ακολούθως αναμένεται ότι ο ΓΓ θα προχωρήσει σε σύγκληση της διευρυμένης.

Όπως αναφέρθηκε, υπολογίζεται ότι είναι θέμα εβδομάδων να δοθούν οι συγκλίσεις στα εμπλεκόμενα μέρη.

Σημειώθηκε ότι στόχος είναι να ληφθεί κατά τη διευρυμένη συνάντηση απόφαση για έναρξη συνομιλιών.

Kanali 6
Επισκόπηση απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.