
Για τη δεύτερη φάση του παρακαμπτηρίου της Γερμασόγειας απαιτείται επικαιροποίηση του ρυθμιστικού σχεδίου από το Τμήμα Πολεοδομίας και σε συνεννόηση με τον Δήμαρχο Αμαθούντας, θα συγκληθεί από το Υπουργείο Μεταφορών συνάντηση, με στόχο την υλοποίηση του σχεδιασμού, ώστε να μπορέσει να προχωρήσει το έργο.
Αυτό δήλωσε στο Κανάλι 6 ο Υπουργός Μεταφορών Αλέξης Βαφεάδης, προσθέτοντας πως έχει συμφωνηθεί με τον Δήμαρχο Αμαθούντας, Κυριάκο Ξυδιά, να ενώσουν τις δυνάμεις τους, προκειμένου να δρομολογήσουν όχι μόνο την επέκταση του παρακαμπτηρίου, αλλά και τον κάθετο δρόμο απο τον παραλιακό μέχρι το Γερμανικο Ιατρικό Ινστιτούτο, καθώς και την έναρξη του βόρειου παρακαμπτηρίου στον Δήμο Αμαθούντας.
«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει ήδη εκφράσει την πολιτική βούληση να προχωρήσουν αυτά τα έργα. Γι’ αυτό και εμείς, καθηκόντως, πρέπει να προχωρήσουμε με τον αναγκαίο συντονισμό», κατέληξε ο κ. Βαφεάδης.