Την πλάτη στο Netflix γυρίζουν οι Αμερικανοί, με τις ακυρώσεις συνδρομών στην πλατφόρμα να καταγράφουν κατακόρυφη αύξηση.
Σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ, το ποσοστό ακυρώσεων τριπλασιάστηκε στις ΗΠΑ και ο λόγος δεν είναι άλλος από την ανοικτή υποστήριξη του συνιδρυτή και προέδρου της πλατφόρμας, Ριντ Χέιστινγκς, προς την Κάμαλα Χάρις.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το Bloomberg, το ποσοστό των ακυρώσεων στο Netflix άγγιξε τον Ιούλιο (τον μήνα που ο Χέιστινγκς εκφράστηκε υπέρ της Χάρις) το 2,8%, που είναι το υψηλότερο από ποτέ.
«Συγχαρητήρια στην Κάμαλα Χάρις. Τώρα ήρθε η ώρα να κερδίσουμε», έγραψε ο Χέιστινγκς σε ανάρτησή του στο X στις 22 Ιουλίου, αφού η Χάρις έγινε επίσημα υποψήφια των Δημοκρατικών. Επίσης, ο ίδιος δήλωσε στο «The Information» ότι δώρισε 7 εκατ. δολάρια στην προεκλογική εκστρατεία της Χάρις.
Νωρίτερα, είχε προτρέψει τον Τζο Μπάιντεν να αποσυρθεί από την προεδρική κούρσα. «Ο Μπάιντεν πρέπει να παραμεριστεί για να επιτρέψει σε έναν δυναμικό Δημοκρατικό ηγέτη να νικήσει τον Τραμπ και να μας κρατήσει ασφαλείς και ευημερούντες», είχε δηλώσει στους New York Times.
Οι απογοητευμένοι συνδρομητές του Netflix αντέδρασαν και ξεκίνησαν να αποχωρούν μαζικά από την πλατφόρμα, ενώ το #CancelNetflix έγινε τρεντ στα social media. Μάλιστα, τρεις ημέρες μετά τη δημοσιοποίηση της δωρεάς του Χέιστινγκς, η 26η Ιουλίου ήταν η χειρότερη ημέρα για τις συνδρομές, σύμφωνα με το Bloomberg.
Πάντως, στελέχη της εταιρείας εκτιμούν πάντως πως το #CancelNetflix δεν θα έχει σοβαρές επιπτώσεις. Στις 30 Ιουνίου το Netflix είχε 277,65 εκατομμύρια συνδρομητές επί πληρωμή σε όλο τον κόσμο. Τα έσοδα της εταιρείας ανέρχονται σχεδόν σε 10 δισεκατομμύρια δολάρια κάθε τρίμηνο και τα κέρδη του ξεπερνούν τα 2 δισεκατομμύρια δολάρια.
Σημειώνεται ότι ο Ριντ Χέιστινγκς είναι γνωστός για την συμμετοχή σε διάφορες κοινωνικές δράσεις, κυρίως φιλανθρωπικού σκοπού. Το Netflix επιδιώκει τον διαχωρισμό των πολιτικών θέσεων και δράσεων του συνιδρυτή του με την εταιρεία, έχοντας υπόψη ότι απευθύνεται σε ένα παγκόσμιο κοινό και δεν θα πρέπει να εμφανίζεται με «πολιτικές προκαταλήψεις».