Τα πρώτα αποτελέσματα που ήρθαν στη δημοσιότητα επιβεβαιώνουν το Exit Poll και δείχνουν την ιστορική νίκη του Εργατικού Κόμματος του Κιρ Στάρμερ στην Βρετανία. Ειδικότερα, οι εκτιμήσεις που μετέδωσε το BBC δίνουν στους Εργατικούς του Στάρμερ 410 έδρες και ακολουθούν οι Συντηρητικοί του Σούνακ με 131 έδρες.

Με 41 εκλογικές περιφέρειες που έχουν ανακοινώθει, οι Εργατικοί έχουν κερδίσει 35 έδρες με ποσοστό ψήφων 43,2%. Οι Συντηρητικοί έχουν τρεις έδρες και ποσοστό ψήφων 20,4%. Οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες έχουν κερδίσει σε δύο εκλογικές περιφέρειες με ποσοστό 19,9% των συνολικών ψήφων, ενώ το κόμμα της Μεταρρύθμισης του Ηνωμένου Βασιλείου έχει 19,9% των ψήφων με μία έδρα.

Το Πράσινο Κόμμα λαμβάνει ποσοστό 6,5% των ψήφων. Μετά τις χθεσινές εκλογές το Εργατικό Κόμμα επανέρχεται στην εξουσία ύστερα από 14 χρόνια. Ο ηγέτης του κόμματος Κιρ Στάρμερ αναμένεται να λάβει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από τον βασιλιά Κάρολο την Παρασκευή.

 Μετά την βαριά ήττα των Συντηρητικών ο απερχόμενος πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ αναμένεται να υποβάλει την παραίτησή του από την ηγεσία του κόμματος.