Επιστολή προς τον ΟΚΥπΥ απέστειλε ο υπουργός Υγείας, Μιχάλης Δαμιανός, ζητώντας να διερευνηθεί, αμέσως, η καταγγελία που αφορά τις συνθήκες θανάτου ασθενούς με δρεπανοκυτταρική αναιμία, 41 ετών, στο νοσοκομείο Αμμοχώστου.

Ο Υπουργός καλεί τον Οργανισμό, εντός ενός μηνός, να του διαβιβάσει το πόρισμα της έρευνας.

Το συμβάν κατήγγειλε η Εθνική Επιτροπή Θαλασσαιμίας, κάνοντας λόγο για ευθύνες του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας, αφού όπως υποστηρίζει δεν ακολουθήθηκαν τα διεθνή πρωτόκολλα, σύμφωνα με τα οποία το συγκεκριμένο περιστατικό θα έπρεπε αντιμετωπιστεί με ειδικό τρόπο και σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Σημείωσε, μάλιστα, ότι τα σχετικά πρωτόκολλα έχουν διαβιβαστεί εδώ και ενάμισι χρόνο στον ΟΚΥπΥ, ο οποίος – όπως υποστήριξε η κυρία Ελευθερίου – δεν φρόντισε να ενημερώσει το ιατρικό προσωπικό.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας, Χαράλαμπος Χαριλάου, δήλωσε ότι δόθηκαν, ήδη, οδηγίες, για πλήρη διερεύνηση της καταγγελίας. Σημείωσε ότι μέχρι να ολοκληρωθεί η εξέταση της υπόθεσης, θα πρέπει να αποφεύγεται η εξαγωγή συμπερασμάτων, τα οποία όπως είπε, δεν συμβάλουν στην ομαλή διεξαγωγή της έρευνας.