Παρουσιάστηκαν σε διάσκεψη Τύπου οι επερχόμενες δράσεις και εκδηλώσεις του Ραδιομαραθωνίου 2023, καθώς σήμερα αρχίζει και επίσημα η εκστρατεία οικονομικής ενίσχυσης, με σύνθημα «Εισφορά Αγάπης», για παιδιά που αντιμετωπίζουν θέματα υγείας.

Η διάσκεψη πραγματοποιήθηκε στις 11 το πρωί στα κεντρικά γραφεία της ασφαλιστικής εταιρείας CNP, που είναι και η διοργανώτρια.

Μια μέρα ταυτισμένη με την αξία της αλληλεγγύης χαρακτήρισε τον Ραδιομαραθώνιο ο CEO του ομίλου CNP Cyprus Στάθης Φιδία, σημειώνοντας ότι πρόκειται για μια γιορτή ενσυναίσθησης και ταυτόχρονα μια υπενθύμιση ότι μπορούμε να μεταμορφώσουμε ζωές.

Υπογράμμισε ότι σήμερα δίνεται η εκκίνηση του Ραδιομαραθωνίου ενός κοινωνικού αγώνα που θα διατρέξει όλη την Κύπρο με δρομείς όλους τους συμπολίτες μας που επιθυμούν να προσφέρουν.

Η πρόεδρος της διαχειριστικής επιτροπής του ιδρύματος Ραδιομαραθώνιος και Πρώτη Κυρία, Φιλίππα Καρσερά υπογράμμισε ότι λίγες δεκαετίες μετά, συνειδητοποιεί το σπουδαίο έργο που έκαναν οι πρωταγωνιστές της γέννησης του θεσμού, στους οποίους πρέπει να πούμε, όπως είπε, ένα δημόσιο ευχαριστώ.

Ανοίγουμε δρόμους επικοινωνίας, πρόσθεσε, για να τύχει στήριξης η προσπάθεια από τους πολίτες, με μια συνεισφορά, που ο καθένας θέλει και μπορεί.

Η κ. Καρσερά ανέφερε ότι μέσω του Ραδιομαραθωνίου στήθηκε ένας μηχανισμός που προσφέρει χρήματα, θεραπευτική αγωγή και εξοπλισμό σε παιδιά για περιπτώσεις που το κράτος δεν μπορούσε να καλύψει. Πολλές οικογένειες στηρίζονται στον Ραδιομαραθώνιο, σημείωσε.

Παραθέτοντας κάποια στοιχεία η κ. Καρσερά ανέφερε ότι από τον Νοέμβριο του 2022, μέχρι σήμερα έχουν υποστηριχθεί 238 περιπτώσεις παιδιών με ποσό πέραν των 88 χιλιάδων ευρώ και έχει δοθεί ως βοήθημα σε συνδέσμους και ιδρύματα ποσό περίπου 100 χιλιάδες ευρώ.

Τις εκδηλώσεις του Ραδιομαραθωνίου παρουσίασε η πρόεδρος του συντονιστικού επιτελείου του θεσμού κ. Ανδρεανή Καλλιμάχου η οποία στάθηκε ιδιαίτερα στον μεγάλο Οδικό Έρανο που θα γίνει σε όλη την Κύπρο στις 6 και 7 Νοεμβρίου, ενώ σημείωσε ότι οι εισφορές μπορούν να γίνονται και ηλεκτρονικά.