Άντρας ηλικίας 26 ετών συνελήφθη, όταν εντοπίστηκε από αστυνομικούς σε δρόμο της Αγίας Νάπας να αποσπά περιουσία από 19χρονο, ο οποίος είχε χάσει τις αισθήσεις του.

Σε γραπτή ανακοίνωση του Κλάδου Επικοινωνίας του Αρχηγείου Αστυνομίας αναφέρεται ότι «στο πλαίσιο των δράσεων αστυνόμευσης για πρόληψη του εγκλήματος και φαινομένων οχληρίας, μέλη του ΤΑΕ Αμμοχώστου που βρίσκονταν λίγο μετά τα μεσάνυκτα σήμερα σε περιπολία, εντόπισαν νεαρό ηλικίας 19 ετών να βρίσκεται αναίσθητος σε δρόμο στην περιοχή Αγίας Νάπας. Τα μέλη του ΤΑΕ αντιλήφθηκαν άνδρα ηλικίας 26 ετών να παίρνει από τον 19χρονο, ένα τσαντάκι ώμου».

Οι αστυνομικοί «έσπευσαν στο σημείο, όπου αφού υπέδειξαν στον 26χρονο ύποπτο την αστυνομική τους ταυτότητα, αυτός προσπάθησε να διαφύγει τρέχοντας, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει, αφού ανακόπηκε από τα μέλη του ΤΑΕ. Κατά την ανακοπή του, ο ύποπτος επιτέθηκε εναντίον των αστυνομικών, που προχώρησαν στη σύλληψη του, παρά το ότι αυτός προέβαλε αντίσταση».

Σε έρευνα που διενεργήθηκε «εντοπίστηκε στην κατοχή του υπόπτου το τσαντάκι που είχε αποσπάσει από τον 19χρονο, εντός του οποίου βρίσκονταν ένα κινητό τηλέφωνο, μικρό χρηματικό ποσό σε αγγλικές στερλίνες και μία άδεια οδήγησης, με τα στοιχεία του 19χρονου, επισκέπτη από το Ηνωμένο Βασίλειο. Στην κατοχή του 26χρονου εντοπίστηκε επίσης το χρηματικό ποσό των 1,700 ευρώ, η προέλευση του οποίου διερευνάται, αφού ο ύποπτος δεν έδωσε ικανοποιητικές εξηγήσεις για την κατοχή του».

Τα μέλη της Αστυνομίας «προχώρησαν στη σύλληψη του 26χρονου για τα αυτόφωρα αδικήματα της κλοπής και της παράνομης κατοχής περιουσίας, ενώ παράλληλα παρείχαν βοήθεια στον 19χρονο, ο οποίος στη συνέχεια επανάφερε τις αισθήσεις του και είναι καλά στην υγεία του».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «από εξετάσεις που διενεργήθηκαν για εξακρίβωση των στοιχείων του υπόπτου, διαπιστώθηκε ότι αυτός είναι υπήκοος τρίτης χώρας και βρίσκεται παράνομα στη Δημοκρατία, αφού η άδεια παραμονής του έληξε τον Ιούλιο 2023. Ο 26χρονος τέθηκε υπό κράτηση, για σκοπούς αστυνομικών εξετάσεων».

Οι εξετάσεις συνεχίζονται από το ΤΑΕ Αμμοχώστου.

Πηγή: ΚΥΠΕ