Έκθεση Πληροφοριών για την κατασκευή και λειτουργία  εμπορικού κέντρου με την επωνυμία “The Mall of Limassol”, ιδιοκτησία της εταιρείας Atterbury Europe, καθώς και κατασκευή κυκλικού κόμβου στη συμβολή των Λεωφόρων Γεωργίου Νεοφύτου και Σπύρου Κυπριανού, στο Δήμο Μέσα Γειτονιάς έχουν καταθέσει οι ενδιαφερόμενοι μέσω του Διευθυντή του Τμηματος Πολεοδομίας στο Τμήμα  Περιβάλλοντος.

Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του Τμήματος Περιβάλλοντος η σχετική επιστολή φέρει ημερομηνία 19 Μαίου του 2023.

Στην έκθεση αναφέρεται πως το εμπορικό κέντρο αναμένεται ότι θα εξυπηρετεί την κεντρική αλλά και περιφερειακή αγορά της πόλης της Λεμεσού, εφόσον αυτό θα χαρακτηρίζεται από ένα ελκυστικό περιβάλλον που θα προσφέρει μια σειρά προϊόντων και υπηρεσιών λιανικής πώλησης, συμπεριλαμβανομένης και της οικογενειακής ψυχαγωγίας, θα προσφέρει οδούς και λύσεις ψυχαγωγίας της νεολαίας, των οικογενειών, επισκεπτών και τουριστών της περιοχής στις μοντέρνες του εγκαταστάσεις.

Καθώς και ότι αναμένεται ότι θα καλύψει τις υφιστάμενες ελλείψεις όσον αφορά των ανεπαρκή αριθμό των υφιστάμενων επιχειρήσεων λιανικού εμπορίου στη περιοχή, συμβάλλοντας στην κάλυψη των υφιστάμενων αναγκών της αγοράς.

Προστίθεται πως αντίστοιχα η κατασκευή του προτεινόμενου κυκλικού κόμβου νοτιοδυτικά του προτεινόμενου εμπορικού κέντρου, στη συμβολή των Λεωφόρων Γεωργίου Νεοφύτου και Σπύρου Κυπριανού, έχει στόχο την κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση της περιοχής, την ευκολότερη πρόσβαση των επισκεπτών που αναμένεται να προσελκυσθούν από τη λειτουργία του εμπορικού κέντρου, ενώ η χρήση του αναμένεται ότι θα συνεισφέρει στη ρύθμιση της κυκλοφορίας της ευρύτερης περιοχής.

Υποδεικνύεται δε, πως χωροθέτηση του κυκλικού κόμβου και ο σχεδιασμός του, προέκυψε κατόπιν διαβούλευσης και έγκρισής του από το Τμήμα Δημοσίων Έργων.

Το «The Mall of Limassol» θα περιλαμβάνει πέραν των 50 χώρων καταστημάτων, υπεραγορά, κινηματογράφο, παιδότοπο, αστική πλατεία στη συμβολή της Λεωφόρου Σπύρου Κυπριανού με την οδό 1ης Οκτωβρίου, οργανωμένο food court με καφετέριες, εστιατόρια, εστίασης, αγορά με τοπικά προϊόντα και μικροπαραγωγούς.

Το Τμήμα Περιβάλλοντος καλείται να πλέον να αξιολογήσει την έκθεση που περιλαμβάνει και μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και να εκδώσει σχετική γνωμοδότηση-αιτιολογημνεη διαπίστωση.

Αφού απευθυνθεί γραπτώς σε όλες τις εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες ζητώντας τις απόψεις τους και τις λάβει, η γνωμοδότηση εκδίδεται από το Τμήμα Περιβάλλοντος σε διάστημα 2 με 5 μηνών.