Στο Συντονιστικό Κέντρο στην Παραμύθα βρέθηκε το πρωί ο Υπουργός Εθνικής Ασφαλείας του Ισραήλ, Ιταμάρ Μπέν-Γκβιρ ο οποίος είχε συνάντηση εργασίας με την Υπουργό Δικαιοσύνης Άννα Κουκκίδη-Προκοπίου.

Οι δυνάμεις πυρασφάλειας που έχουν σταλεί χθες στην Κύπρο από το Ισραήλ, βρίσκονται υπό την αρμοδιότητα του κυρίου Μπεν Γκβιρ.

           

Στην συνάντηση συμμετείχαν ο ΓΔ του Υπουργείου Γεωργίας, Ανδρέα Γρηγορίου, ο Αρχηγός της Αστυνομίας Στέλιος Παπαθεοδώρου, ο Αρχιπύραρχος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Νίκος Λογγίνος, ο Πρέσβης του Ισραήλ και μέλη της Εθνικής Φρουράς.

Σε δηλώσεις της μετά την συνάντηση η Υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε ότι εκτός από τα θέματα της φωτιάς και τρόπους καλύτερης συνεργασίας μεταξύ της Κύπρου και του Ισραήλ, συζητήθηκαν και θέματα σε πολιτικό επίπεδο.

Από την πλευρά του, ο Ισραηλινός Υπουργός δήλωσε, μέσω μετάφρασης, ότι κατά την σύσκεψη συζητήθηκαν οι διαφορές που υπάρχουν στην πρόκληση πυρκαγιών στις δυο χώρες, αφού όπως είπε, στο Ισραήλ υπάρχουν πολλές περιπτώσεις κακόβουλων ενεργειών – εμπρησμών, ενώ στην Κύπρο το πρόβλημα οφείλεται κυρίως «στις δυνάμεις της φύσης».

Ωστόσο, τόνισε, «έχουμε αυτήν την υπέροχη συνεργασία για την από κοινού καταπολέμηση των πυρκαγιών και πιστεύω ακράδαντα ότι αυτή η συνεργασία θα γίνεται όλο και πιο δυνατή όσο περνάει ο καιρός».

Επιπρόσθετα, ανέφερε ότι προσβλέπει σε περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των δυο χωρών και επανέλαβε πως «αγαπάμε την Κύπρο και η Κύπρος είναι πολύ σημαντική για εμάς».