Έκρηξη σημειώθηκε στο λιμάνι Ντερίντζε στο Κοτζάελι της Κωνσταντινούπολης στις 14.40, η οποία έγινε αισθητή σε ολόκληρη την πόλη. Στην περιοχή στάλθηκε πολλά μεγάλος αριθμός συνεργείων, μέχρι και ομάδες των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι τραυματίστηκαν πέντε άτομα.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Ντερίτζε, Ζεκί Αϊγκούν, δεν είναι ακόμη γνωστά τα αίτια της έκρηξης, ωστόσο τουρκικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι έγινε στο σιλό σιτηρών.

Σύμφωνα με το CNN TURK, «έγινε γνωστό ότι ένα από τα σιλό σιτηρών εξερράγη. Πιστεύεται ότι συνέβη ενώ ένα πλοίο φόρτωνε σιτάρι σε εκείνο το σημείο».

Ο δήμαρχος Ζεκί Αϊγκιούν δήλωσε στο NTV ότι «οι φίλοι εργάζονται. Γνωρίζουμε ότι έγινε έκρηξη. Το κάτω μέρος των δύο σιλό που είδα άνοιξε. Δεν γνωρίζουμε την αιτία της έκρηξης ακόμα. Δεν σχετίζεται με το λιμάνι. Δεν είναι μια έκρηξη που βλάπτει το περιβάλλον, Παρακολουθούμε. Βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή σε απόσταση 50 μέτρων».

Ο επικεφαλής της πυροσβεστικής του Κοτζάελι Ομέρ Ισλάμογλου δήλωσε: «Γνωρίζουμε ότι έχουμε 5 τραυματίες, τους στείλαμε στο νοσοκομείο με ασθενοφόρα. Επί του παρόντος, βλέπουμε ότι είναι ελαφρά, ένας από αυτούς φαίνεται να είναι πιο σοβαρά. Δεν έχουμε καμία πληροφορία για την αιτία της έκρηξης ακόμα».

Πηγή: ΚΥΠΕ